TÜROFED BAŞKANI AYIK: OKULLAR BAYRAMDAN SONRA AÇILSIN
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacak 2015-2016 Eğitim- Öğretim yılının Kurban Bayramı sonrasındaki 28 Eylül Pazartesi tarihine ertelenmesini önerdi.
Bu yıl otellerin istenilen doluluk oranlarını yakalayamadığını hatırlatan TÜROFED Başkanı Ayık, okulların açılış tarihinin Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesinin, doluluk konusunda sıkıntılar yaşayan otellere merhem olabileceğini ifade etti. Osman Ayık şöyle konuştu:
"Bu sene farklı nedenlerden dolayı otellerimiz ciddi bir kayıpla sezonu geçirmektedir. Avrupa ve Rusya pazarlarındaki kaybı önlemek için iç pazar büyük bir öneme sahip. Bilindiği üzere iç pazarın tatil hareketleri ise büyük oranda okulların tatil olup olmamasına bağlı. Bu nedenle 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacak 2015-2016 Eğitim- Öğretim yılının Kurban Bayramı sonrasındaki 28 Eylül Pazartesi tarihine ertelenmesi turizm sektörüne büyük katkı sağlayacaktır. Bu sayede otellerimiz kayıplarını biraz olsun telafi edebilecektir. Okulların Kurban Bayramı sonrasında açılması hem ailelere hem de otellere katkı sağlayacaktır."

FOTOĞRAFLI