Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR, () -TÜRKİYE’nin en önemli Kültür, doğa ve inanç  turizmi merkezlerinden Kapadokya’daki turistik tesisler Ramazan Bayramı'na yüzde 65 oranında dolulukla girdi. 2016 yılı boyunca yaklaşık yüzde 25 dolulukla çalışan turizmcilere 9 günlük Ramazan Bayramı tatili nefes aldırdı.
Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı nedeniyle ortalamada yüzde 65 doluluk oranına ulaşan bölgedeki turistik tesislerin rahat bir nefes alma imkanı yakaladığını söyledi.
9 günlük uzun tatillerin Kapadokya gibi kültür, inanç ve doğa turizmi merkezlerinin lehine olmadığını, bu tür zamanlarda insanların tatil hesaplarını daha çok sahil bölgelerine göre yaptığına değinen Dinler, "Genelde bu tür uzun tatillerde insanlarımız sahil bölgelerini tercih ediyor. Ortalama doluluk oranlarımız yüzde 25-30 civarındayken, bayramla beraber bir hareketlenme oldu. Yerli turistlerin katkısıyla yaklaşık yüzde 65 civarında bir doluluk oldu. Temmuz ayında ve uzun tatil programının bulunduğu bir ortamda yüzde 65 doluluğu yakalamak bizim için de ayrıca bir moral oldu" diye konuştu.
Bölgede bu yıl için Avrupalı turist beklemediklerini belirten Dinler, 2017 yılı içinse özellikle Avrupalı turistlerden umutlu olduklarını ifade etti.

FOTOĞRAFLI