AVCILAR'da çeşitli sendika, siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyeleri yürüyüş ve basın açıklaması yaparak, 1 Mayıs için Taksim'de miting izni verilmemesine tepki gösterdi, tüm çalışanların aynı gün Bakırköy'de yapılacak mitinge katılmasını istedi.

Bu akşam saatlerinde araç trafiğine kapalı Marmara Caddesi'nde yürüyerek 'Yaşasın 1 Mayıs', 'Direne, Direne Kazanacağız', 'İşçiyiz Güçlüyüz', 'Taşeron sistemine hayır' diye slogan atan yaklaşık 50 kişilik grup, Belediye Havuz Meydanı'nda toplanarak basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Taksim'de yapılmak istenen 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü kutlama talebinin tepeden gelen bir emirle reddedildiği, bunu yasaklamanın, işvereni kollama, hukuku çiğneme anlamı taşıdığı öne sürüldü.

Açıklamada, "İşçi, emekçi, tüm ezilenlerin taleplerini güçlü biçimde haykırdığımız 1 Mayıs kutlamalarını güvenli bir biçimde yapmayı öncelikli görev olarak benimseyen dört emek ve meslek örgütü olarak bu yıla mahsus olmak üzere 1 Mayıs kutlamalarını Bakırköy Halk Pazarı'nda gerçekleştirmeye karar verdik. 1 Mayıs'ta sözümüzü söylemek, umudumuzu büyütmek için Bakırköy'de buluşuyoruz" denildi.





FOTOĞRAFLI