Ayhan ACAR/ BARTIN, () - BARTIN’da, sabah yüzmek için gittikleri koya akşam teknenin dalgalar nedeniyle yaklaşamaması sonucu mahsur kalan 14 kişilik 2 aile, sahil kısmının sarp ve kayalık olması nedeniyle karadan da kurtarılamadı. 
1’i 14 aylık bebek, 2’si çocuk toplam 14 kişi, kiraladıkları tekneyle sabah Güzelcehisar Köyü Doğanyuvası mevkisindeki koya gitti. Gün boyu koyda denize giren ve güneşlenen tatilciler, akşam saatlerinde aynı teknenin sahibini arayarak kendilerini almasını istedi. Ancak tekne, denizin dalgalı olması nedeniyle kıyıya yaklaşamadı. Tekne sahibinin haber vermesi üzerine Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri denizde, jandarma ve AFAD ekipleri de karada kurtarma çalışması başlattı. Ancak Sahil Güvenlik Komutanlığı botu da dalgalar nedeniyle kıyıya yaklaşamadı. Sahil kısmının sarp ve kayalık olması nedeniyle karadan da kurtarma yapılamadı. Bunun üzerine yüzerek sahile ulaşan 3 dalgıç, koyda mahsur kalan iki aileye refakat edip, emniyetlerini sağladı.
Bartın Vali Yardımcısı Murat Karasu ile İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ekiplerin, sabah kurtarma çalışmasına devam edeceği belirtildi.
Arıönü Köyü Muhtarı Erdal Ateş, ailelerin akşamüzeri denizin dalgalı olması nedeniyle geri dönemediğini belirterek, şöyle konuştu: "Şu ana kadar denizden ve karadan kurtarma imkanı yok. Ben 4 saat yoğun uğraş sonucunda kayalıklardan koya indim. Ancak karadan da kurtarma imkanı yok. Hepsinin sağlık durumu iyi. Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıçları da mahsur kalan ailelere refakat ediyor. İlerleyen saatlerde erzak ulaştırmaya çalışacağız."

FOTOĞRAFLI