BOLU, () - MERKEZE alınan Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları'nı uğurlamaya katılanlar için Facebook'ta kadınsı kıyafetler giyen bir erkeğin fotoğrafını paylaşan eski Ak Parti eski il yöneticilerinden Adnan Uzun, "Bugün buna benzer birçok insan valiliğin önüne toplanmıştı. İlham oradan" diye yazdı. Adnan Uzun tepki gören paylaşımını bir süre sonra kaldırdı..

Valiler kararnamesi ile Bolu'da bir yıldır görev yapan Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları merkeze alınırken, Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Aydın Baruş ise Bolu Valiliği görevine atandı. Ahmet Zahteroğulları'nı uğurlamak için Ak Parti, CHP, MHP'den yöneticiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar valilik binasının önünde toplandı. Vali Zahteroğulları kendisini uğurlamaya gelenlere hitaben yaptığı konuşmada, "Adam gibi geldim, adam gibi gideceğim demiştim. Adam gibi gelip adam gibi durmanın, adam gibi gitmenin bir bedeli var.

Adamlık pahalı bir şeydir, adamlık ucuz olsaydı herkes adam olurdu. Eğer adamlığın bedelini ödemekse baş göz üstüne. Allah'tan Allah var gam yok. Bu şehrin, insanların bana gösterdiği sevgi bu bana dünyanın bütün makamlarından daha değerlidir" dedi.

Daha önce Ak Parti Bolu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Adnan Uzun, Vali Ahmet Zahteroğulları'nı uğurlayanlar nedeniyle Facebook'ta yaptığı paylaşımlarla tepki çekti. Adnan Uzun içerisinde "Hadi diyelim rica minnet bunu askere aldırdık. Savaş çıktı cepheye yolladık. Düşmana ne cevap vereceğiz. Bu ne derse" yazan kadınsı kıyafetler giyen bir erkeğin fotoğrafını paylaşırken, fotoğrafın üzerine ise "Bugün buna benzer birçok insan valiliğin önüne toplanmıştı. İlham oradan" diye yazdı.

Adnan Uzun, ayrıca, "Adam gibi adam yeni valimiz Aydın Baruş. Bolu'daki AKP'lilere inat, Ak Partililer olarak yeni valimizi karşılama töreni düzenlenecektir. Törenle ilgili bilgiler daha sonra paylaşılacaktır. Tüm Ak Partili dostlara duyurulur", "Adam gibi geldin, adam gibi gitmedin. Şov yaptın", "Yazıklar olsun. Yazıklar olsun. Yazıklar olsun. Kalıbınıza sizin" ve "Adamlık söz konusu vatansa bazen sessizce gitmektir" yazılı paylaşımlarda bulundu.
TEPKİ GÖRÜNCE PAYLAŞIMINI KALDIRDI

Vali Zahteroğulları'nı uğurlayanlar arasında Ak Parti Bolu Belediyesi Meclisi Üyesi ve Belediye Başkan Vekili Kazım Konak, Ak Parti Bolu Belediye Meclis Üyesi Necip Çarıkçı, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, Ak Parti eski Bolu İl Başkanı Ömer Sayın gibi partililer bulunurken, Adnan Uzun'un paylaşımı tepki gördü. Adnan Uzun bir süre sonra kadınsı kıyafetler giyen erkeğin fotoğrafını paylaşımları arasından kaldırdı.

VALİ HALKA HAKARET ETTİ
Adnan Uzun, Vali Zahteroğulları'nın halka hakarette bulunduğunu iddia ederek, "Çok önemli bir şey değil, benim duygularımla alakalı. Haber olacak bir konu değil. Ben oradakileri bilmiyorum. Orada sayın valimizin yapmış olduğu açıklamayı Bolu halkına hakaret olarak gördüğüm için o şiddetle, o kızgınlıkla atmış olduğum bir şey. Şu an Ak Parti'de de yönetici değilim. Bolu halkına yapılan bir hakaretin bir karşılığıydı bu, adam ben adamım diyor, Bolululara ise adam değilsiniz diyor. Buna tepkimdi" dedi.