Yaşar KAÇMAZ - Cemal KÖYÜK/İSTANBUL, () AK Partili  kadınlar, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" nedeniyle bir araya gelerek kadına yönelik şiddeti kınadı.
Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları Üyesi kadınlar öğlen saatlerinde Üsküdar Meydanı'nda bir araya gelerek kadına yönelik şiddeti kınadı. Ellerinde “Şiddet acizliktir, Haykır herkes duysun kadına şiddet dursun" yazan dövizler taşıyan kadınlar, “Şiddete hayır" sloganı attı.
Kadınlar adına açıklama yapan Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, şiddetin her türlüsünü kınadıklarını belirterek, “İnsan hakları ihlali olan kadına yönelik şiddeti üzüntüyle kınamaktayız. Kadına yönelik şiddet gelişmemiş toplumların başvurduğu bir yöntemdir. Bizim medeniyetimiz yaşadığı coğrafyaya kadınların adını vererek, Anadolu diyecek kadar kadına saygı duymuştur. Ak Parti İl Kadın Kolları olarak bizler de kadının tüm sorunlarının irdelenmesi, çözüm önerilerinin sunulması, toplumsal farkındalık oluşturulması için kadının karşılaştığı her türlü haksızlığa karşı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kısa bir süre önce toplum olarak acısını hep birlikte yaşadığımız Özgecan kardeşimiz için, kampanyasına öncülük ettiğimiz yasanın takipçisi olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak isterim" diye konuştu.

Polat ve beraberindekiler açıklamasının ardından etkinlik alanına kurulan platform üzerinden beyaz güvercin uçurdu.

(FOTOĞRAF)