Emre BAYLAN/ANTALYA, () - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 51'incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Altın Portakal Heykelciği ve toplamda 640 bin liralık ödül için yarışacak filmleri seçecek ön jüri belli oldu. Ön jürinin festival yönetmeliğiyle özel sohbetlerinde dahi yapımlar hakkında görüş bildirmesi yasaklandı.
Türk sinemasının 100'üncü yılını kutladığı bu yıl 51'inci yaşına giren Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ulusal uzun metraj, ulusal kısa metraj ve ulusal belgesel film yarışmaları ön jürileri belli oldu.
Bu yıl 10- 18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Ön Jürisi Alin Taşçıyan, Sevin Okyay, Serkan Çakarer ve Mehmet Eryılmaz'dan oluşuyor. Filmleri sanatsal yeterlilik ve festival kurallarına uygunluk açısından değerlendirecek ön jüri, sonuçlarını en geç 15 Eylül tarihine kadar açıklayacak. Yarışmaya katılmak isteyen yapımlar ise 29 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na başvurularını yapabilecek. Ön jüride yer alan isimler, festival yönetmeliği gereğince özel sohbetleri de dahil olmak üzere medyaya verdikleri röportajlarda yapımlara ilişkin yorumlarda bulunmayacak.
KISA FİLM VE BELGESEL ÖN JÜRELERİ
Portakalın Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması Ön Jürisi Ayce Kartal, Burak Göral ve Melikşah Altuntaş ve Ulusal Belgesel Film Yarışması Ön Jürisi Ayşe Çetinbaş, Berke Baş ve Seray Genç'ten oluşuyor. Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması için ilan ettiği başvuru ve ön jürinin değerlendirme sonuçlarını açıklamasına ilişkin tarihler kısa metraj ve belgesel kategorilerinde de geçerli olacak.
FESTİVALİN PARA ÖDÜLLERİ
Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kategorisinde toplam 640 bin liralık para ödülü dağıtılacak. Festivalden 'En İyi Film' ödülüyle dönen yapımcı, Altın Portakal heykelciğiyle birlikte aynı zamanda 350 bin liralık ödülün de sahibi olacak. Altın Portakal'da 'En İyi Yönetmen' ödülü 75 bin lira olarak belirlenirken, bu yıl 'En İyi İlk Film' ödülü 125 bin lira olarak açıklandı. 'En İyi Senaryo', 'En İyi Görüntü Yönetmeni' ve 'En İyi Müzik' ödüllerini kazananlara 30'ar bin lira ödül ve Altın Portakal heykelciliği verilecek.
Ulusal Belgesel Film dalında ise 'En İyi Belgesel Film'e Altın Portakal heykeliyle birlikte 30 bin lira, 'En İyi İlk Belgesel'e ise heykelcikle birlikte 5 bin lira para ödülü verilecek. Ulusal Kısa Metraj Film yarışmasında ise ana jürinin belirleyeceği 'En İyi Kısa Film'e ise heykelcikle birlikte 15 bin lira ödül verilecek.

FOTOĞRAFLI