Bülent DİKTEPE/ KARABÜK, () - KARABÜK’ün Safranbolu İlçesi Belediyesi'nce düzenlenen 'Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nde 'Ruh Güreşcileri Dukhoborlar' adlı belgesel birinci oldu.

Bu yıl 15’incisi gerçekleştirilen festival kapsamında Misak-ı Milli Meydanı’nda ödül töreni düzenlendi. Yalçın Yelence'nin yönettiği 'Ruh Güreşcileri Dukhoborlar' isimli belgesel birinci, Aydın Kapancık'ın yönettiği 'Fırtına' isimli belgesel ikinci, Haydar Demirtaş'ın yönettiği ‘Misafir’ isimli belgesel ise üçüncü oldu. 

Amatör film kategorisinde ise Fuat Demirhan'ın yönettiği  'Son Urartulular’ adlı belgesel birinci, Said Tuğcu ve Sıla Özsoy'un 'Altın Kızlar' adlı belgeseli ikinci, Ali Avlar'ın yönettiği 'Sazende' adlı belgesel de üçüncü oldu. Süha Arın Özel Ödülü'ne de 'Yalnızlı Çağı' adlı belgeselle Mehmet Ali Sevimli layık görüldü.

Anadolu Sanat Tarihçileri Derneği Ödülü ise 'Son Urartulular' filmiyle  Fuat Demirhan'a verildi. Ayrıca  Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne Kerime Senyücel layık görüldü. Dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törende konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bu yılki festivalin an temasının 'Ustaya Saygı' olduğunu hatıralatarak, "Ama bu aslında ustalara saygıdır. Sadece ustalara değil, emeğe, alın teri, göz nuruna saygıdır, tüm ustalara selam olsun diyorum" dedi.

MUSTAFA CECELİ KONSER VERDİ

Festival kapsamında konser veren Mustafa Ceceli, yaklaşık 10 bin hayranını coşturdu. ‘Es’ parçasıyla sahneye giriş yapan Ceceli, yaptığı danslarıyla alkış aldı. Hayranları, ünlü sanatçıyı daha iyi görebilmek için Atatürk Anıtı'na çıkarak konseri izledi.

Mehmet Ali Şahin 1,5 saat süren konserin ardından Mustafa Ceceli’ye çiçek verip, Safranbolu evi maketi ve lokum hediye etti.