BARTIN'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'da 5 günlük bayram tatili için otel ve pansiyonlarda rezervasyonlar tamamen doldu.
Hellenistik, Arkaik, Klasik, Roma, Bizans, Ceneviz, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda eserin bulunduğu Amasra; bakir koyları, az dalgalı suları, doğayla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra balık ağırlıklı mutfak kültürüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Belediye Başkanı Emin Timur, toplam 3 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonlarda rezarvasyonların günler öncesinden dolduğunu söyledi. Başkan Timur, rezervasyon dışında ilçeye gelenlerin, vatandaşların boş olan evlerini kiralayabileceklerini belirterek, şöyle dedi:
"Tatilcilerin Amasra'ya ilgisi her tatil döneminde yoğun oluyor. Tarihi eserlerinin yanı sıra yeşilin her tonunu denizin mavisiyle bütünleştiren doğası, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ankara ve İstanbul'a yakın olması nedeniyle de her dönem ilgi görüyor. Konaklama talebini karşılamak için vatandaşların konutlarını da kullanıyoruz. Halkımızın çoğu da bu tür tatil dönemlerinde boş olan evlerini turistlere açıyor. Belediye olarak bayram tatili için gerekli tedbirlerimizi aldık. Bayram boyunca günübirlik ziyaretçilerle birlikte 30-40 bin turist geleceğini düşünüyoruz."
Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran da, "Şu anda bütün otellerimiz ve pansiyonlarımız haftalar öncesinden doldu. Önlem amacıyla misafirlerimizin ağırlanması için Ahatlar Köyü'nde bazı evlerimizi misafirlerimize açacağız. Havaların güzel gitmesiyle bayram tatilinin yoğun geçeceğini düşünüyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI