Arzu KAYA / İSTANBUL, () ANADOLU Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 110 hakim ve savcının dosyasında yetkisizlik kararı verildi. Soruşturma dosyası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

DARBE GİRİŞİMİ GERÇEKLEŞTİREN ASKERLERLE BİRLİK İÇİNDE...
Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'nca verilen yetkisizlik kararında, 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkede meydana gelen darbe girişimini gerçekleştiren askerlerle fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettiklerinden bahisle HSYK 2. Dairesi tarafından 2735 hakim ve Cumhuriyet Savcısı'nın açığa alındığı belirtildi.

ANA DOSYA İLE BİRLEŞME KARARI
Bu kapsamda İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görevli olan toplam 110 hakim ve Cumhuriyet Savcısı hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından soruşturma başlatıldığı ifade edilen kararda, söz konusu soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2016/104109 soruşturma numaralı ana dosyası ile birleştirilerek yargılamanın tüm hakim ve savcılar açısından bu soruşturma dosyası üzerinden yapılması gerektiğinin bildirildiği anlatıldı. Bu nedenle dosyada yetkisizlik kararı verilerek soruşturma Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

DİJİTAL MALZEMELER DE GÖNDERİLECEK
Öte yandan soruşturma dosyası içinde bulunan ve adli emanette kayıtlı eşyalar ile yapılan aramalar neticesinde şüphelilere ait el konulan tüm dijital malzemelerin İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü'ndeki imaj alma işlemleri bittiğinde gelecek raporlarıyla birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verildi.