ANKARA’nın Çankaya İlçesi'nde dün okuldan çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 8 yaşındaki Serdar Kandemir’i arama çalışmalarına Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar da katıldı.

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ile birlikte  Çankaya İlçesi İmrahor Mahallesi'nde dün okuldan eve dönerken kaybolan Serdar Kandemir’i arama çalışmalarını yerinde inceledi. AFAD, ASKİ, itfaiye ve emniyet güçlerinin birlikte gerçekleştirdiği arama kurtarma çalışmalarına katılan Vali Kılıçlar, dere yatağının çevresinde devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Dere yatağının kapalı olarak 11 kilometre şehrin içinden geçtiğini belirten Kılıçlar, “İnşallah Serdar çocuğumuz burada değildir ama her ihtimali değerlendirerek parça parça bu kapalı dere yatağının üstünü ASKİ iş makineleri ile kırarak emniyetten ve diğer itfaiyeden dalgıçlarımızla beraber buradaki dereyi arayacağız" dedi.

İhtimalleri sıfıra indirebilmek için gece gündüz çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Vali Kılıçlar, “Biz her ihtimali değerlendirerek ASKİ, itfaiye, emniyet teşkilatımız, AFAD İl Müdürlüğü, bütün arkadaşlarımız ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. İnşallah hayırlı bir netice elde ederiz. İnşallah Serdar çocuğumuz burada değildir, başka bir yerden çıkar. İnşallah hayırlı bir netice alarak çocuğumuzun canını sağ bir şekilde buluruz" dedi.

Ekiplerin Serdar Kandemir’i arama çalışmaları devam ediyor.

Muhammet BAYRAM/ANKARA