ANKARA, () ANKARA Valisi Ercan Topaca, son günlerde bazı görsel medya kuruluşlarında da yer alan, yolu trafiğe kapatarak drift yapma, havaya ateş açma olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
 Bazı araçların drift yapmak suretiyle yollarda trafiği tehlikeye düşürerek insanların can güvenliğini, trafik güvenliğini ortadan kaldıracak bazı hareketlerle karşılaştıklarını söyleyen Vali Ercan Topaca'nın açıklamasında “Gerek diğer sürücüleri gerekse yayaları gerekse toplumu tedirgin eden bir hadiseydi. Buna, bu tür hareketlere çok hızlı bir şekilde müdahale ederek gerekli adli ve idari cezai işlemleri yapıyoruz. 22.07.2017 günü Keçiören Aktepe Mahallesinde yolu trafiğe kapatmak suretiyle drift yapan kişiler, televizyonda da izlediğiniz gibi olay yerine gelen polis tarafından yakalandı. Sürücüye Trafik Kanunu'nun çeşitli maddelerini ihlal etmekten 1.505 TL idari para cezası, iki ay sürücü belgesine el konulması ve olaya karışan araçların trafikten men edilmesi kararları uygulanmıştır. Ayrıca 'Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokmak' fiilinden dolayı da haklarında adli işlem yürütülmektedir. Yine Mamak, Peyami Safa Mahallesinde de buna benzer bir olayda yolda drift atmak ve havaya ateş açmak suretiyle işi abarttıklarını gördük. Olayın şüphelisi beş şahıs derhal yakalanmış, beraberlerinde (2) pompalı tüfek, (2) kurusıkı tabanca, (1) (bıçak), (34) dolu av fişeği, (2) boş kartuş ve (5) kurusıkı kovanı ele geçirilmiştir. Bunlarla ilgili de 808 TL idari para cezası, sürücü belgelerine iki ay süreyle el konulması ve aracın trafikten men edilmesi işlemi gerçekleştirilmiş, ayrıca bu olaya karışan 4 şüpheli şahıs hakkındaki adli işlemler de devam etmektedir.ö 
Zaman zaman Eskişehir yolunda, zaman zaman Çukurambar taraflarında drift adı verilen bu tür olayların yaşandığı yönünde duyumlar aldıklarına değinen Vali Ercan Topaca, bu olaylara karşı trafik ekipleri vasıtasıyla etkili bir kontrol yapıldığını söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:
“Sürücülerimizin mağdur olmaması, insanlarda ve yayalarda tedirginlik oluşturmaması açısından bu tür hareketleri yapan sürücüleri buradan uyarmak istiyorum. Yol sizin olduğu kadar diğer sürücülerin de yoludur. Herkesin kullandığı yoldur. Burada yasaların dışında başkalarını tedirgin edecek şekilde herhangi bir sürüş yapmak, gösteri yapmak mümkün değildir. Bunlar kanunlarımızda suç olan fiillerdir. Bunlar yapıldığı takdirde hassasiyetle takip ettiğimizi, mutlaka yakalayacağımızı, araçlarını trafikten men edeceğimizi, sürücü belgelerine ilk etapta iki ay süreyle el koyacağımızı, tekrarında sürücü belgelerine el koyma sürelerinin artacağını ve arkasından adli işlemlerin ağırlaştırılmış bir şekilde uygulanacağını ifade etmek istiyorum. Sürücülerimiz, bu tür, kanunlarımızın izin vermediği, insanları korkutan, insanlarda tedirginlik oluşturan, trafik güvenliğini tehlikeye düşüren, insanların can güvenliği konusunda endişe etmelerine yol açacak her türlü yanlış hareketlerden kaçınsınlar. Diğer sürücülere ve yayalara da saygılı bir şekilde, çevre kirliliğine ve gürültüye yol açmayacak şekilde trafikte seyretsinler. Bu, medeni insanların yapacağı bir davranış tarzıdır. Sürücülerimize bu konuda daha da dikkatli olmalarını, vatandaşlarımızın da bu tür hareketleri yapan sürücülerle karşılaştıkları zaman 155 ve 156 numaralarını aramak suretiyle, araçların da plakalarını alarak ihbar etmelerini özellikle istirham ediyorum" ifadeleri yer aldı.