BOLU, () - BOLU'da, uzman eğitimcilerin katıldığı 20 saatlik eğitime katılan anne adayları, doğum sonrası bebek bakımı eğitimini tamamlayıp belgelerini aldılar.
Refika Baysal Toplum Sağlığı Merkezi'nce anne adayları için Gebe Eğitim Sınıfı oluşturuldu. Bolu Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Sağlık Merkezi'nde görevli 8 uzman eğitimci tarafından anne adaylarına yaklaşık 20 saatlik eğitim verildi. 18 anne adayı maketler üzerinde doğacak bebeklerini nasıl yıkayacaklarından ilkyardıma kadar her türlü eğitimi aldılar. Doğumlarına sayılı günler kalan anne adayları ayrıca eğitim kapsamında egzersiz de yaparak sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmeyi öğrendi. Bolu Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Hamdi Dudak eğitimlerini tamamlayan anne adaylarına katılım belgelerini verdi.
Gebe kadınları hamileliğe hazırlamak için beş seanstan oluşan eğitimler verdiklerini belirten Dr. Esra Uca, "Program kapsamında anne adaylarına yaklaşık 20 saatlik bir eğitim verdik. Bu süreçte anne adaylarına uzman eğitimcilerimiz çocuğun emzirilmesinden yıkanmasına, yiyeceklerinden kıyafetlerinin nasıl giydireceklerine kadar her türlü eğitimi verdiler. Anne adaylarına bebeklerinin bakımı için küçük ipuçları da verdik. Eğitim süresince yanlış bildikleri bir çok detayın burada doğrusunu öğrendiler" dedi.

MY,TB(MÇ/AK) (FOTOĞRAFLI)