ANKARA, () - SUUDİ Arabistan'ın Riyad şehrinde kurulan Merkez Bankası'nın (Central Bank of Riyad) yaklaşık 40 bin metre karelik alanı Türk mermeri ile kaplanıyor. Ermaş Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, yüzlerce projeden sadece bir tanesi olan Suudi Arabistan Krallığı Merkez Bankası'nı referansları arasına eklemekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Muğla ve çevresinde üretilen Patara Beji doğal taş ürünü ile yerli ve yabancı şirketlerin ilgisini çeken Ermaş Mermer, başta Hindistan, Çin, Güney Afrika, Irak, İran, Amerika, Arjantin, Ukayna, Yunanistan, Sudan, Mısır, Cezayir, Rusya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve İsviçre gibi dünya ülkelerine ihraç yapmaya devam ediyor. Patara Beji ile 4 kıtaya ihraç yaparak Türkiye ekonomisine katkı sağlayan Ermaş Mermer son olarak Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde kurulan Merkez Bankası'nın (Central Bank of Riyad) yaklaşık 40 bin metre karelik alanı Türk mermeri ile kaplıyor.

Ermaş Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, "Bu sene fuarlarda 18 ürünümüzü görücüye çıkarttık ve ziyaretçilerden tam not aldık. Buda 30'uncu yılımızda bizleri gayet mutlu etti. Hemen hemen tüm fuarlara katılma kararı aldık. Yurt dışı fuarlarına da katılacağız. İhracatımızı yüzde 50 arttırma hedefi ile yola çıktık ve sanırım bu hedefimize de Nisan ayı itibarı ile ulaştık. Yaklaşan ve Türkiye'miz için çok önemli olan genel seçimler sonrası piyasada hareketli günler yaşayacağımıza inanıyoruz. Mermer sektörü pozitif bir büyüme içinde olacak. Muğla'ya has olan Patara Beji ile 4 kıtaya satışlarımız daha da artacak" diye konuştu.