ZEMHERİ soğukların etkisini sürdürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereye düştüğü Ardahan'da çeşmeler buz tutarken, ağaçlar, tel örgüleri ve otomobiller kırağıdan beyaza büründü.
Aralık ayının sonları yaklaştıkça şiddetli soğukların yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde  Çıldır Gölü'nün yüzeyi buz tutmaya başlarken, Kura Nehri ve çok sayıda akarsu dondu, kent merkezlerindeki çeşme ve şadırvanlar buz tuttu. Dün gece hava sıcaklığının sıfırın altında 15 derece ölçüldüğü Ardahan'da, ağaçların üzerine düşen kırağı adeta görsel şölen oluşturdu. Gözün görebildiği her yerin beyaza büründüğü alanlarla bir birinden güzel fotoğraf çekenler, soğuk havanın Ardahan'ı bir stüdyoya çevirdiğini söyledi.
Soğuk havanın etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde yarından itibaren Erzurum ve Ardahan'a kar yağışının beklendiğini açıklayan Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkilileri, dün gece en düşek hava sıcaklığın sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 15, Kars'da 10, Ağrı ve Iğdır 4, Erzincan 3, Erzurum 2 ve Muş 1 derece olduğunu açıkladı.
Öte yandan şiddetli soğuklar nedeniyle Andahan ve Kars'ta bazı vatandaşlar araçların depolarındaki yakıtın donmaması için akşamları battaniye veya naylonla sıkıca sardı.

FOTOĞRAFLI