TÜRKİYE'YE DİZ ÇÖKTÜREMEZ BİLEĞİNİ BÜKEMEZLER
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İzmit'te Kent Bayramlaşması'na katıldı. Bayramlaşmada konuşan Işık, "Tüm kalbimle bayramınızı tebrik ediyorum. Bayramınız mübarek olsun. Bizi burada huzur içersinde gönü rahatlığıyla bayram kutlamamız için sınırda, sınır ötesinde, terörle mücadele bölgesinde ve güzel yurdumuzun her bir köşesinde nöbet tutan bütün askerimizin de Kocaeli'nden bayramını tebrik ediyorum. Bizim huzurumuz, güvenliğimiz için görev yapan polisimizin, jandarmamızın, güvenlik korucularımızın hepsinin Ramazan Bayramı'nı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu toprakların bize vatan olması ve vatan kalması için canlarını gözlerini kıpmadan seve seve veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu uğurda yaralananlara ve tedavileri devam eden bütün gazilerimize rabbimden acil şifalar diliyorum" dedi.
Terörle mücadelede farkındalığın arttığını söyleyen Bakan Işık, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bölgemiz büyük bir alt üst yaşıyor. Dünyada belirsizlikler gittikçe artıyor. Artık terör bir ülkenin veya birkaç ülkenin meselesi olmaktan çıktı bütün dünyanın meselesi haline geldi. Yani terör küreselleşti. Biz terörle mücadele ederken bizi anlamayanlar olaya sadece bölgesel veya ülke perspektifinden bakanlar şimdi aynı terör tehdidine kendileri de muhatap oluyorlar.Sevindirici olan terörle mücadeledeki farkındalık arttı. Şuanda Türkiye aynı anda birkaç terör örgütüyle amansızca mücadele veren tek ülke konumunda. Biz birliğimiz ve beraberliğimizi sürdürdükçe kendi içimizdeki sorunlarımızı konuşarak diyalog içerisinde çözdükçe bırakın terör örgütlerini başka güçler de Allah'ın izniyle Türkiye'ye diz çöktüremez Türkiye'nin bileğini bükemez."
Diyarbakır Valiliği'ne atanan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise yaptığı konuşmada, "3 yıl valiniz olarak hizmet ettiğimiz için mutluyum. Bu onuru hayatımın sonuna kadar taşıyacağımı sizlere açıkça beyan ediyorum. Her köşesi ayrı güzel, insanı güzel ve bu ülkenin gelişmesine katkılar sunan Kocaeli herkesin çalışmak istediği ve herkesin onur duyacağı bir şehirdir. Bu bayramda sizlerle belki son kez bayram buluşmasında sizlerden ayrılıyorum. Diyarbakır Valiliği'ne tayin edilerek bu onurlu görevden başka bir onurlu göreve tayin oluyorum. Kocaeli'nin her köşesine gönül borcumuz var" dedi.

FOTOĞRAFLI