İSTANBUL, () AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, " 15 Temmuz'un en önemli sonuçlarından biri olarak, devletin vatandaşlarımızın dini ihtiyaçlarının karşılanması konusunda çok daha somut adımlar atması ve FETÖ gibi sapkın yapıların etkisiz hale getirilmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu asla dine müdahale değildir" dedi.

Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, Üsküdar Belediyesi ve Medeniyet Üniversitesi tarafından Üsküdar Gençlik Merkezi'ne düzenlenen "15 Temmuz Gururumuz: Üsküdar'da ve Her Yerde" programına katıldı.

Programda bir konuşma yapan Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, "Mısır'da darbe olduğunda susan Batı dünyası, 15 Temmuz gecesi net bir tavır ortaya koyamamış, darbe girişimi başarısız olunca da milletimizin demokrasi zaferini görmezden gelmiştir. Çünkü Türkiye her zaman olduğu gibi güçlülerin değil zayıfların hukukunu koruyor, mazlumların yanında yer alıyordu. Fırat Kalkanı operasyonu bunun en güzel örneği" dedi.

"HEM KENDİ HALKIMIZIN HEM DE SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİN GÜVENLİĞİ İÇİN ORADAYIZ"

 Bakan Kaya, "Bugün Türkiye 15 Temmuz öncesine göre çok daha güçlüdür. Milletimiz, siyasi, ekonomik ve toplumsal sorunların halledilmesi konusunda tam bir mutabakat içindedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi; terör örgütlerine karşı büyük bir taarruz başlatılmış savunma stratejisi terkedilmiştir. Milli güvenliğimize yönelik tehditleri ortadan kaldırmak için gereği neyse o yapılacaktır. Güvenlik güçlerimiz o nedenle Başika'dadır. Cerablus operasyonunun amacı da budur. Hem kendi halkımızın hem de Suriyeli kardeşlerimizin güvenliği için oradayız" diye konuştu.

 "FETÖ GİBİ SAPKIN YAPILARIN ETKİSİZ HALE GETİRİLMESİ ZORUNLU HALE GELMİŞTİR"

 Kaya, "Devletimiz tüm bu operasyonları 15 Temmuz'dan kısa bir süre sonra kendi imkânlarıyla gerçekleştirmektedir. İçimizdeki fitneyi temizledikçe, terörden arındıkça, işbirlikçi hainler bertaraf edildikçe daha da güçlü hale geldik. Türkiye'de olduğu gibi FETÖ terör örgütünün yurt dışında bulunan elebaşlarının hukuk önünde en ağır şekilde cezalandırılması için de mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Çünkü bu hain terör örgütü bu milletin kutsal değerlerini kullanarak insanımızı sinsi bir yılan gibi zehirledi. Camide inananlarla saf tutup camiden çıkınca millete karşı ihanet planları kurdular. PKK, PYD ve DEAŞ'la işbirliği kurdular. Ankara'da, Gaziantep'te canlı bomba eylemlerine göz yumdular. Şimdi onların hepsi FETÖ soruşturması kapsamında cezaevindeler. 15 Temmuz'un en önemli sonuçlarından biri olarak, devletin vatandaşlarımızın dini ihtiyaçlarının karşılanması konusunda çok daha somut adımlar atması ve FETÖ gibi sapkın yapıların etkisiz hale getirilmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu asla dine müdahale değildir. FETÖ gibi DEAŞ gibi dini istismar eden terör örgütlerinin önünü kesmeye yöneliktir. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu konuda çok ciddi çalışmalar başlatmıştır" şeklinde konuştu.

 (FOTOĞRAF)