BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NDAN İSLAM DÜNYASINA ÇAĞRI
Balıkesir Şehir Hastanesi inşaatında yaptığı incelemelerin ardından vatandaşlarla birlikte iftar programına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu sofralarda en çok yapmamız gereken dua, 'Yarabbi, ne olur Müslümanlara birlik beraberlik şuuru nasip et' duası olmalıdır. Çünkü Müslümanlar birlik ve beraberliği merkeze alabilse, bugün çektiği sıkıntıları neredeyse bir kalemde çözebilir" dedi.
Hastane inşaatından incelemelerde bulunduktan sonra engellilerin çalıştırdığı Mavi At Cafe'ye yapacağı ziyareti iptal edip, Karesi Belediyesi'nin Alihikmetpaşa İlkokulu bahçesinde yaptığı portatif yüzme havuzlarında çocuklarla buluşan Bakan Müezzinoğlu, daha sonra 2. Sakarya Mahallesi'nde vatandaşlarla birlikte iftar yaptı. İftardan sonra vatandaşlara seslenen Bakan Müezzinoğlu, orucun insan sağlığı kadar toplum sağlığı açısından da taşıdığı öneme dikkat çekti. Bakan Müezzinoğlu, "Ramazan ayının ruhsal sağlığımıza, fiziksel sağlığımıza önemli katkıları var. Ama sosyal sağlığımıza katkılarını işte bu sofralarda görüyoruz. Birbirini tanımayan binlerce insan bu masalarda bir araya geliyor, sofraları paylaşıyor, birbiriyle dertleşiyor. Paylaşarak azalmadığını tam aksine paylaştıkça çoğaldığını, paylaştıkça bereketlendiğini görüyoruz ve gösterebiliyoruz" dedi.
"BİRBİRİMİZİ SEVMELİYİZ"
Ramazan ayının İslam aleminde, Müslüman coğrafyada akan kanın durmasına vesile olmasını dileyen Müezzinoğlu, "Bu sofralarda en çok yapmamız gereken dua, Yarabbi, ne olur Müslümanlara birlik beraberlik şuuru nasip et' duası olmalıdır. Birbirini katleden, birbirine zulmeden bir İslam alemi fotoğrafından kurtulabilmemizin tek bir çıkış yolu var, o da birbirimizi sevmektir" diye konuştu.
Bakan Müezzinoğlu, iftarın ardından Karesi Bedesten alanında vatandaşlarla bir araya geldi, çay içti, sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Bakan Müezzioğlu daha sonra karayolu ile Bursa'ya gitti.

BALIKESİR, ()

FOTOĞRAF