Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN - Alper ÇOBANOĞLU - Sefer TALAY / BALIKESİR, () - BALIKESİR ve ilçelerinde zaman zaman etkili olan lodos fırtınası hayatı olumsuz etkiledi. Lodos nedeniyle birçok ev ve işyerinin çatısı uçtu, ağaçlar ve elektrik direkleri devrildi, yüzlerce araç zarar gördü. Birçok mahalleye elektrik verilemedi. Burhaniye'nin Börezli Mahallesi'nde bir çiftçi, ahırın çatısı üstüne çökünce yaşamını yitirdi.
Balıkesir merkezinde, zaman zaman saatteki hızı 60 kilometreyi bulan rüzgar, birçok ağacın dallarının kırdı ya da kökünden devirdi. Zağnos Paşa Camisi bahçesindeki bir ağaç, mezarın üzerine devrildi. Aynı şekilde Toplu Taşıma Merkezi'nde, köküne yakın bir yerden kırılan ağaç durağın önüne yıkıldı. Ağacın devrildiğini gören bir şoför, "Olay anında hiç kimsenin olmaması faciayı önledi" dedi. Beldekent ve Kaya Avni Sağlıkçı Parkı'nda da çok sayıda ağaç zarar gördü. Rüzgar birçok ev ve işyerinin çatısının uçmasına neden oldu. Gümüşçeşme Mahallesi'nde bir mobilyacının çatısı da uçtu. Bu olumsuzluklar sonrası TEDAŞ ve itfaiye ekiplerinin yetersiz kaldı. Vatandaşlar "Saatlerdir itfaiye bekliyoruz ama bir türlü gelemediler" diye konuştu.
SÜS IŞIKLARI TELİKE YARATTI
Alihikmetpaşa Meydanı'nda rüzgar ve fırtına sonrası kopup, yere düşen ve yoldan gelip geçen vatandaşlar için tehlike yaratan süs ışıkları da İtfaiye ekipleri tarafından tek tek söküldü.
ÇATI UÇTU, YOLU KAPADI
Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde de saatteki hızı yer yer 100 kilometreye ulaşan lodos, hayatı durma noktasına getirdi. Birçok evin ve ahırın çatısı uçtu. Emniyet ekipleri uçan çatıların bulunduğu bölgelerde önlem alarak yolu araç ve yaya trafiğine kapattı.
Savaştepe'nin Ardıçlı Mahallesi'nde Asım Altan'a ait olan ahırın tonlarca ağırlığındaki çatısı uçunca Savaştepe- Çaltılı yolunu trafiğe kapattı. Yol saatler süren çalışmanın ardından tekrar trafiğe açılabildi. Ahırdaki yaklaşık 200 büyükbaş hayvanın zarar görmemesi ise Altan adına şans oldu. Çatısıyla birlikte duvarları da yıkılan ahırda büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Öte yandan, kuvvetli lodos nedeniyle bir çok mahalleye elektrik verilemiyor.
LODOS BURHANİYE'DE CAN ALDI
Burhaniye'nin Börezli Mahallesi'nde çiftçi İbrahim Şendir, sabah saatlerinde evinin bahçesindeki ahıra inek sağmaya gitti. Evli 2 çocuk babası 50 yaşındaki Şendir ineği sağarken, lodos nedeniyle ahırın çatısı üzerine çöktü. Başından ve yüzünden yaralanan Şendir önce Burhaniye, ardından da Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yapılan müdahalelere rağmenyaşamını yitirdi.
Şendir'in daha önce Burhaniye'nin Çallık Köyü'nde muhtarlık yaptığı, daha sonra Börezli'ye yerleştiği belirtildi.

FOTOĞRAFLI