Erdem ÖZCAN / BANDIRMA(Balıkesir), () - BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde, bir hafta süren fırtınanın ardından yeniden denize açılan balıkçı teknelerinin mezata erken girmek ve balıkları önceden iyi fiyata satmak için limana girişteki yarışı ilgiyle izlendi.
Av sezonunun başlamasının ardından hamsi bereketi yaşanan Bandırma’da bir hafta süren şiddetli fırtına yüzünden tekneler balığa çıkamadı. Fırtınan dinmesinin ardından denize açılan Bandırmalı balıkçılar ağları dolu olarak limana döndü. Avladıkları hamsi, sardalya ve çinekopları mezata yetiştirip bir an önce satmak isteyen 'Güler Kardeşler' ve 'Karamanlar 2' adlı teknelerin kaptanları, liman girişinde yarışa tutuştu. Kıyıda bekleyenler tarafından ilgiyle izlenen yarışta, Güler Kardeşler adlı tekne iskeleye daha erken yanaşmayı başardı. Alkışlarla karşılanan teknedeki bin kasa hamsi mezatta kısa sürede alıcı buldu.
AMAÇ İYİ FİYATA SATMAK
Tekne Sahibi Hüseyin Güler, yaptıkları yarışın tek nedenin satışa erken girmek olduğunu belirterek, "Önce gelen ürününü iyi fiyata önce satar. Kasada bir TL fark etse 500 kasada bu rakam 500 TL eder" dedi.
Bandırma balık halinde tekneler tarafından getirilen hamsinin kasası 35- 40 TL arasında satılırken, sadece 24 tane yakalanan palamut ise tanesi 13 TL'den müşteri buldu. 

FOTOĞRAFLI