Hüseyin ASLIYÜCE / İstanbul, () - BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Fetih Şöleni için İstanbul'a gelişi sırasında, "TC-ANA" adlı özel uçağın kokpitine geçerek, İstanbul Atatürk Havalimanı Trafik Kontrol Kulesi'nde görevli hava trafik kontrolörü ile telsizle görüştü. Başbakan, kule görevlisine, "Kolay gelsin. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Bütün arkadaşlara selamlarımı gönderiyorum" dedi.

İstanbul'un fethinin 563'üncü yıldönümü kutlamaları için bugün saat 16.00'da "TC-ANA" uçağı ile İstanbul'a gelen Başbakan Binali Yıldırım, uçak İstanbul7a yaklaştığı sırada kokpite geçerek, İstanbul Atatürk Havalimanı Trafik Kontrol Kulesi'nde görevli hava trafik kontrolörü ile telsizle görüştü.

Başbakan Binali Yıldırım ile kule kontrolörü arasında geçen konuşmalar şu şekilde gerçekleşti:

Kaptan Pilot: Sayın Başbakanımızın sizlere bir mesajı olacaktı

Kule Görevlisi: Tabii efendim, dinliyoruz.

Başbakan Binali Yıldırım: İstanbul Kule, iyi günler. Kolay gelsin. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Bütün arkadaşlara selamlarımı gönderiyorum. İnşallah sizin sayenizde son 14 yılda gelişen havacılığımız çok daha ileri noktalara gidecek.

Kule: Efendim, Sayın Başbakanımız çok teşekkür ediyoruz. Bizler de tüm ekip olarak sizleri sevgiyle selamlıyoruz.

Başbakan Binali Yıldırım: Aleykümselâm. İyi çalışmalar. Nasıl trafik yoğun mu?

Kule Görevlisi: Efendim her zamanki gibi İstanbul yoğun olacak.

Başbakan Binali Yıldırım: Artık biz de yaklaşmadayız. Yakında ınbound olacağız.

Kule Görevlisi: Teşekkür ederiz efendim. İyi inişler olsun Sayın Başbakanım. Görüşmek üzere. En kısa zamanda bekliyoruz.

Başbakan Binali Yıldırım: Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Kule Görevlisi: Sağolun efendim. İyi inişler olsun.