İdris TİFTİKCİ/İSTANBUL, () BAŞBAKAN Yardımcısı Nurettin Canikli,"Diyor ya tek adam diktatördür. Sen de CHP genel başkanı olarak tek adamsın. Çok meraklıysan al yanına 2 tane daha genel başkan, birlikte götürün Cumhuriyet Halk Partisi'ni. Zaten Cumhuriyet Halk Partisi'ni şu anda Kılıçdaroğlu'nun yönetmediğini biliyoruz" dedi.

  Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Beyoğlu esnafı, Sivil Toplum Kuruluşları ve Oda temsilcileri ile bir araya geldi.

"GÜÇLÜ YÖNETİM GARANTİ ALTINA ALINIYOR"


Burada konuşan Canikli, "16 Nisan'da yada bundan sonraki dönemde kim gelirse gelsin iktidara, siyasi yapı ne kadar parçalı olursa olsun, güçlü yönetim garanti altına alınıyor. Şöyle düşünün Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildi. 20 tane siyasi parti olduğunu var sayalım. Siyasette parçalı yapı şuan ki yönetim sisteminde böyle parçalı yapı, güçlü bir yönetim sistemini çıkaramaz. Neden; hiç bir siyasi parti hükümet kurma çoğunluğunu elde edemez, ondan sonra ne olur koalisyonlar kurulur. Aynı siyasi yapıda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde kesinlikle güçlü yönetim 5 yıl boyunca garanti altına alınıyor" dedi.

"ALMANYA DA HAYIR KAMPANYASI YÜRÜTÜYOR, TERÖR ÖRGÜTLERİYLE BERABER"

"Tek adamlık" eleştirilerine yanıt veren Canikli, "Şimdi İngiltere'ye bakalım. İşte Kılıçdaroğlu diyorki bu tek adamlık sistemi ne getiriyor? 'Tek adamlık demek diktatörlük demek' gibi Sayın Kılıçdaroğlu'nun saçma sapan önermeleri vardır. İngiltere'de bu yetkileri kim kullanıyor. İngiliz başbakanı. Tek başına kullanıyor. Kraliçenin hiç bir yetkisi yok. İngiltere'de İngiliz başbakanı tek adamdır, başka yok. Almanya'da Merkel tek kadın. Bütün yetkiler, bütün yürütme, yetkiler onda. Fransa'da bütün yetkiler Cumhurbaşkanında. Tek adam, hepsi tek adam. Dünyanın hiç bir yerinde bizim gibi bir sistem yok. Almanya da hayır kampanyası yürütüyor, terör örgütleriyle beraber" diye konuştu.

"SEN DE CHP GENEL BAŞKANI OLARAK TEK ADAMSIN"

Nurettin Canikli, Kılıçdaroğlu'na cevabını şöyle sürdürdü: Kılıçdaroğlu arıyorsan diktatörlük, eğer tek adamsa diktatörlük... Diyor ya tek adam diktatördür. Sen de CHP genel başkanı olarak tek adamsın. Çok meraklıysan al yanına 2 tane daha genel başkan birlikte götürün Cumhuriyet Halk Partisi'ni. Zaten Cumhuriyet Halk Partisi'ni şu anda Kılıçdaroğlu'nun yönetmediğini biliyoruz"

"Türk siyasi tarihinde bugüne kadar yalanın bu kadar yoğun kullanıldığı bir dönem olmamıştır" diyen Canikli, "Kılıçdaroğlu ve ekibi bu sistemle ilgili söylediklerinin tamamına yakını yalan . Her gittiği yerde söylüyor, muhtarlarla toplantı yapıyor diyor ki o sistem gelirse Cumhurbaşkanı kararnamelerle bütün muhtarlıkları kapatacaktır. Aynen böyle söylüyor. Memurları görevden atacaktır... Neresinden başlayacaksınız" dedi. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Muhtarları atacak diyor veya başkalarını... Gerçekten yalan, kuyruklu yalan. En büyük üzüntümüz bu kadar yalanı kolay söyleyen bir ana muhalefet partisinin olduğu şu ülkede bu adam hala görevde. Ona gerçekten çok üzülüyoruz" diye konuştu.


(FOTOĞRAF)