Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, () - BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, Yalova'da yeğeni Esra Yalçın’ın düğününe katıldıktan sonra, Cizre’de şehit olan polis memuru Abdülhamit Kaya’nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Yeğeninin mutluluğuna şahitlik eden Şimşek, taziye evinde ise acılı baba Necip Kaya ile hüznü yaşadı.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yeğeni Esra Yalçın ile Vedat Yalçın’ın nikah törenine katılmak üzere Yalova’ya geldi. Donanma Tesisleri’nde gerçekleşen düğüne gelişinde Bakan Şimşek ve eşi Esra Şimşek’i Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ve Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak karşıladı. Davetlilerle selamlaşan Bakan Şimşek, genç çiftin nikâhında, yeğeni Esra Yalçın’ın nikâh şahitliğini yaptı. Çiftin nikâhını CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman kıyarken, evlilik cüzdanını ise yeğeni Esra'ya amcası Mehmet Şimşek verdi. Evlilik cüzdanını yeğenine takdim eden Şimşek, “Zaman zaman evliliklerde tartışmalar olabilir. Bu normaldir. Önemli olan da orada karşılıklı saygı ve sevgidir. Paylaştıkça artan nadir şeylerden birisi sevgidir. O yüzden evliliğinizde saygı ve sevgiyi eksik etmeyin” diye tavsiyelerde bulundu.
Yeğeninin mutluluğuna ortak olan Şimşek, ardından Cizre’de bombalı saldırıda şehit olan 11 polisten biri olan Yalovalı Abdülhamit Kaya’nın baba evine taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin yakınlarına başsağlığı dileyen Şimşek, acılı baba Necip Kaya ile bir süre sohbet etti. Yalova Müftülüğü’nün okuduğu duaya da eşlik eden Şimşek, ardından karayolu ile İstanbul’a hareket etti.

FOTOĞRAFLI