BAŞBAKAN Binali Yıldırım, terör örgütü PKK/PYD'nin, bölgenin içinden geçtiği koşullarda, DAEŞ ile mücadele ediyor algısı yaratarak, kendisine meşruiyet kazandırma çabası içinde olduğunu söyledi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi.

Görüşmede, Başbakan Binali Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) makamlarının darbe girişiminin ardından ortaya koyduğu tavrı ve bölgedeki FETÖ yapılanmasına karşı aldığı önlemlerin takdirle karşılandığı vurgulanarak Türkiye'nin Irak ve IKBY'nin güvenlik, istikrar ve refahı için gerekli bütün adımları, iyi komşuluk, dostluk ve kardeşlik bağları çerçevesinde geçmişte olduğu gibi, bugün ve yarın da atmaya hazır olduğu belirtildi.

PKK/PYD terör örgütünün bölgemizin içinden geçmekte olduğu koşullarda DAEŞ ile mücadele ediyor algısı yaratarak, kendisine meşruiyet kazandırma çabası içinde olduğuna dikkat çeken Yıldırım, Türkiye ve IKBY'nin PKK ve DAEŞ dâhil olmak üzere tüm terör örgütleriyle kararlılıkla mücadelesini sürdüreceğini vurguladığı belirtildi.

KBY Başkanı Barzani'nin de başta 15 Temmuz darbe girişimi olmak üzere Türkiye'de yaşanan terör eylemlerinde hayatını kaybedenler için taziye dileklerini ilettiği, her konuda Türkiye ile tam bir dayanışma ve işbirliği içerisinde olacaklarını vurguladığı belirtildi.