Süleyman KAYA/İSTANBUL,() BAYRAMPAŞA'da henüz kimliği belirsiz kişi ya da kişiler birkaç günlük olduğu tahmin edilen kundağa sarılı kız bebeği bir apartmanın girişine bırakarak kaçtı. Vatandaşlar tarafından bulunan bebek polise teslim edildi. Polisler bebeğe 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle adını Tuğba soyadını Zafer ismi koydu.

İddiaya göre, henüz kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce birkaç günlük olduğu tahmin edilen kız bebeğini Terazi Dere Mahallesi Sümer Sokak, Numara 1-3’deki bir apartmanın girişine bırakarak kaçtı. Bebeğin ağlama sesi üzerine dışarı çıkan apartman sakinleri kundağa sarılı kız bebeğini buldu. Bebeği himayelerine alan apartman sakinleri durumu polise bildirdi.
Kundağında ya da üzerinde bir not bulunmayan kız bebeğini alan polisler, İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Büro Amirliği’ne götürdü. Polisler burada bebeğe Tuğba ismini, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle de Zafer soyadını koydu.
Polis ablasının kucağında önce Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne daha sonra da Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis bebeği apartman girişine bırakarak kaçan kişi ya da kişileri yakalamak için çevredeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı.

(FOTOĞRAF)