6 GÜN ÖNCE TAYİN MUTLULUĞU YAŞAMIŞ
Van'ın Çaldıran İlçesi'nde şehit olan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur, memleketi Muğla'da, yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. Baba evinin önündeki törenden sonra şehit binbaşının cenazesi, İnönü Caddesi üzerindeki Kurşunlu Cami'ne götürüldü.

Camide şehit Binbaşı Kıvanç Cesur'un emekli öğretmen annesi Feriştah Cesur, emekli öğretmen baba Remzi Cesur, hemşire eşi Seda Cesur, kentte doktor ağabeyi Volkan Cesur taziyeleri kabul etti.

Acılı aileyi, cami meydanını dolduran vatandaşların yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Muğla Valisi Amir Çiçek, CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, AK Parti Milletvekilleri Nihat Öztürk, CHP Milletvekilleri Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ve siyasi parti temsilcileri, askerler yalnız bırakmadı.

DEMİR ALP BABASININ TABUTU BAŞINDA NÖBET TUTAN ASKERİ TAKLİT ETTİ

Cenaze töreni öncesinde şehit binbaşının 1.5 yaşındaki oğlu Demir Alp Cesur, tabutun yanında ve meydanda yaşananlardan habersiz oynadı. Bu durum hem yakınlarını, hem de töreni katılanları hüzne boğdu.

Küçük Demir Alp, babasının tabutu başında saygı nöbeti tutan askerlerin de taklidini yaptı, onlar gibi yürüdü. Anne Feriştah Cesur, meydanın çevresine asılı oğlunun fotoğraflarını görünce, “Her yerde oğlumun resmi var. Muğla'nın her yerinde asmışlar. Annesinin bir tanesi" dedi.

Şehit eşi Seda Cesur da, kendisine başsağlığı dileğinde bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'ye, “İnşallah Türkiye'de, her şey düzene girer" dedi.
Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur için ikindi namazı sonrasında cenaze namazı kılındı. Şehit binbaşının tabutu silah arkadaşlarının omuzlarında İnönü Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar taşındı.

Bu anlarda anne Feriştah Cesur, tabutun hemen arkasından hiç ayrılmayıp, elleriyle tabuta dokundu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de, şehit babası Remzi Cesur'un elinden tuttu. Şehidin cenazesi taşındığı sırada vatandaşların da gözyaşı döktükleri görüldü. Şehit binbaşı Kıvanç Cesur'un cenazesi, Muğla Yenişehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

SON KEZ EŞİNİ ARAMIŞ
Kıvanç Cesur'un şehit olmadan önce yaşadıklarını da arkadaşları anlattı. PKK'lı teröristlerin TIR'ları ateşe vermesinden sonra yola çıkan şehit binbaşının eşi Seda Cesur'u telefonla aradığı ve operasyona çıktığı bilgisini verdiği öğrenildi. Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur'un eşine, “Operasyona çıkıyorum. Telefonu açamazsam merak etme" diye son sözlerini söylediği aktarıldı.

Şehit binbaşının ayrıca geçen ekim ayında izne geldiği Muğla'da görüştüğü arkadaşları ve yakınlarından helallik aldığı öğrenildi. Şehit binbaşının ayrıca iki yıldır Çaldıran'da görev yaptığı, geçen Cuma günü ise tayininin Bartın'a çıktığını öğrendiği arkadaşları tarafından ifade edildi.
Taylan YILDIRIM - Cavit AKGÜN / MUĞLA