Osman URAS/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, darbe girişimin akşamından itibaren protesto gösterisinde bulunup demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar, bugün de mehter takımı eşliğindeki, 'OHAL'de demokrasi' yürüyüşü düzenledi.
Bodrum'da Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demirlap'in çağrıda bulunduğu ve belediye hoparlöründen de gün içerisinde yapılan anonsla vatandaşlar, akşam saat 21.00'de, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. Kalabalığın taşıdı Mustafa Kemal Atatürk'ün resmi ile Osmanlı arması baskılı, 'Ya İstiklal, Ya ölüm demiştik. Unuttunuz' yazılı pankart dikkat çekti. Ellerinde Türk bayrakları olan kalabalık, İzmir Yıldırımlar Mehter Takımı eşliğinde Cevat Şakir Caddesi'ni takiben Bodrum Belediye Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca tekbir getiren kalabalık, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Her şey vatan için' diye slogan attı. Kalabalık, Belediye Meydanı'na geldiğinde ise kırmızı ve beyaz renkte balonlar uçuruldu.
'OHAL'DE MEYDANLARDAYIZ DEDİK'
Yaklaşık 5 bin kişilik kalabalığa seslenen Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp "Demokrasi için, vatan, bayrak, millet için buradayız" dedi. 
Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ise "Bodrum demokrasisine sahip çıkıyor. Demokrasi nöbetleri devam ediyor. Başkomutanımız demokrasi nöbetlerinin devam etmesi talimatını verdi. Bütün Türkiye gibi Bodrum'da bu talimata uyuyor. İnsanlarımız devletine, büyüklerine sahip çıkıyor. Şehitlerimize, milli iradeye, demokrasiye sahip çıkıyor" ifadelerini kullandı. 
3 YAŞINDAKİ EYMEN İLGİ ODAĞI OLDU
Bodrum Belediye Meydanı'nda Mehteran takımın arkasında ailesi ile duran 3 yaşındaki Eymen Açkalmaz ise ilgi odağı oldu. Tek eli ile tuttuğu, mehter takımından birinin kılıcını hiç bırakmayan küçük çocuk, zaman zaman da diğer eli ile Türk Bayrağı salladı.
Gümbet Barlar Sokağı'nda işletmecilerin aldıkları kararla, saatler gece yarısı gösterdiğinde ses sistemlerinden 'Ölürüm Türkiyem' ve 'Bir başkadır benim memleketim' şarkıları yükseldi.

FOTOĞRAFLI