ARTÇI SARSINTILAR SÜRÜYOR
Bugün saat 01.31'de Gökova Körfezi merkezli olarak meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki depremden sonra, AFAD verilerine göre saat 03.42'ye kadar en küçüğü 2.4, en büyüğü 4.6 olan artçı sarsıntılar meydana geldi. Artçı sarsıntıların en büyüğü olan 4.6'lık depremin Bodrum Akyarlar merkezli olduğu kaydedildi.
TEKNELER HASAR GÖRDÜ
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ilçede depremin ardından deniz suyunun çekilip tekrar yükselmesi nedeniyle bazı teknelerde hasarlar meydana geldiğini söyledi.
DEPREM DATÇALILARI KORKUTTU
Gökova Körfezi'nde saat 01.31'de meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki deprem Muğla'nın Datça İlçesi'nde de hissedildi. Sarsıntının etkisiyle bazı binaların sıvaları dökülürken, bazı işyerlerinin raflarındaki eşyalar da devrildi. Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, ilçe merkezi ve mahallelerde şu ana kadar herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını belirterek, "Sarsıntı çok kuvvetli bir şekilde hissedildi. Şu ana kadar can ve mal kaybına dair bize herhangi bir bilgi ulaşmadı. Jandarma ve polis bölgelerinde incelemeler sürüyor. Reşadiye Mahallesi'nde eski bir duvarın devrildiği bilgisi ulaştı. Yıkılan herhangi bir bina olmadı" diye konuştu.
Atatürk Caddesi'nde üç katlı bir binanın dökülen sıvaları vatandaşlara korkuttu. Atatürk Caddesi'nde de bir büfenin raflarındaki içki şişeleri sarsıntının etkisiyle devrilerek kırıldı. Deprem sırasında işyerinin dışında oturduklarını söyleyen büfenin sahibi 30 yaşındaki İbrahim Çetin, "Çok kuvvetli bir sarsıntı oldu. Ardından dükkanın içinden devrilen şişelerin sesini duyduk. Sarsıntı geçtikten sonra içeri girdiğimizde yaklaşık 10 şişenin raflardan devrilip, kırıldığını gördük" diye konuştu. Büfenin bulunduğu aynı binadaki nargile dükkanında da çok sayıda cam eşyanın raflardan düşüp kırıldığı görüldü.

Mehmet ÇİL / DATÇA-Bodrum (Muğla), ()

FOTOĞRAFLI