Ümit TÜRK/İSTANBUL,()-GAZETECİLER Can Dündar, Ahmet Şık, Kadri Gürsel, Musa Kart'ın sanıkları arasında bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik 19 sanıklı davada, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinden avukat Bülent Utku savunmasını tamamladı. 

CUMHURİYET DAVASI SANIĞI BÜLENT UTKU'DAN BALBAY'A "OLAY YERİ" GÖNDERMESİ
Utku savunmasında Mustafa Balbay ile yaşadığı bir olayı anlattı. Balbay'ın attığı bir tweetin iddianamede delil olarak gösterildiğini belirten Utku, Balbay'ın kendisini ziyaret etmek için 2 Haziran'da Silivri Cezaevi'ne geldiğini, ancak kendisinin, "seninle görüşmeyeceğim" diyerek geri döndüğünü söyledi. Utku, Balbay'ın ziyaretine ilişkin, şunları söyledi: "Tecrübeli cinayet bürosu komiserlerinin dediğine göre, cinayet işleyenlerin çoğu cinayet mahalline geri dönermiş. Bunun iki nedeni varmış. Cinayet mahallinde delil bıraktım mı, bunu fark eden oldu mu diye merak ederlermiş. Bir de cinayet mahallinde cinayet hakkında ne düşünüldüğünü öğrenip ona göre önlem almak isterlermiş"

Balbay'ın delil olarak iddianameye giren söz konusu tweeti ise şöyle; "Cumhuriyette FETÖ'cülükten Kürtçülüğe kadar her şey serbest, CHP milletvekilinin yazı yazması yasak"

"FETULLAH GÜLEN'İN TELEVİZYONLARDA, NE DEDİĞİ ANLAŞILAMAYAN, SALYA SÜMÜK AĞLAYAN HALLERİNİ GÖRDÜM"
Utku, soruşturma aşamasında savcının kendisine, "Fethullah Gülen'in kitaplarını okuyup okumadığını, haberlerini takip edip etmediğini" sorduğunu anımsatarak, "Fethullah Gülen'in sosyal medyada, televizyonlarda, ne dediği anlaşılamayan, salya sümük ağlayan hallerini gördüm. Kitaplarını okumadım. Okusaydım da beni kandıramazdı kimileri gibi. Çünkü genelde kanmak isteyen, kanmaya açık olanlar kandırılır" cevabını verdiğini söyledi. 
Daha sonra Fetullah Gülen'in gazeteye açtığı onlarca davadan örnekler veren ve "Allahın sopası yok" Utku, Mine Kırıkkanat'ın Gülen hakkındaki bir köşe yazısından dolayı davalık olduğunu, söz konusu iddianameyi de şuan duruşmanın savcılığını yapan Hacı Hasan Bölükbaşı'nın hazırladığını söyledi. 
Bunun üzerine Başsavcıvekili Bölükbaşı da sanık Bülent Utku'ya hitaben, verdiği binlerce kararın içinde bir kararı çıkarıp mahkemede delil olarak sunduğunu vurgulayarak, "Biz de yasal mevzuat çerçevesinde karar verdiğimizi düşünüyoruz. Diğer görev alan savcıların da ellerinden geldiğince yasal mevzuat çerçevesinde görevlerini yaptığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Utku da, "Hasan Bölükbaşı'nın makamına çok gittim centilmen bir savcıyla karşılaştım. Söylediklerim savcının kişiliğiyle ilgili değil. Ancak savcının iddianamedeki suçlamalara cevap vermediğimiz yönündeki görüşüne katılmam mümkün değil" dedi.
Bülent Utku'nun savunmasını tamamlamasının ardından mahkeme başkanı duruşmaya ara verdi.