Halil ÖZÇOBAN / BURSA, () -  BURSA Barosu Başkanı Gürkan Altun, Kanun Hükmünde Kararname ile kamudaki görevlerinden ihraç edilen ve açlık grevinde bulunan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için imza veren 111 aydın arasında kendisinin de bulunduğunu belirterek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendilerine yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. 
Gazete ilanında 111 imzacı aydın arasında bulunan Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, çeşitli illerin baro başkanlarıyla birlikte Nuriye Gülmen ve Semih Özakça henüz tutuklanmadan önce de Ankara’da açlık grevi yaptıkları sokağa giderek kendilerini ziyaret ettiğini, ziyaret sırasında da OHAL sürecinde KHK’lerle gerçekleştirilen hukuksuzluklara dikkat çekildiğini anlattı. 
Bakan Soylu’nun, “DHKP-C terör örgütünün talimatlarına eksiksiz uyan bu örgütün mensupları için gerçekleri saptırarak ilan verenler, başınıza gelen en ufak olayda yardım istediğiniz polisin bilgisine, istihbaratına ve tespitlerine güvenmiyorsunuz, savcılara ve hakimlere de güvenmiyorsunuz. Ancak terör örgütü üyelerine güveniniz sonsuz! Hepimizin devletini terör örgütü karşısında hareketsiz ve etkisiz hale getirmek, suçlu göstermek için yola çıkanlar... Neyin altına imza attığınızın farkında mısınız? Peki, terör örgütlerine cesaret vermek için bu ilanı yayınlayanlar?” diye yazdığını hatırlatan Altun, Bakan Soylu’nun açıklamalarının ‘yakışıksız, talihsiz ve vahim’ olduğunu söyledi.
'İMZA ATANLAR YAŞAMA HAKKINA DİKKAT ÇEKTİ
O ilana imza atan hukukçular ve sanatçıların, en temel insan hakkı olan yaşam hakkına dikkat çekerek, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işlerine iade edilmeleri ve açlık grevinin sona ermesi konusunda devletin adım atmasını istediklerini kaydeden Altun,  “Her geçen gün sağlık durumları daha da kötüye gitmektedir. Suçsuz olduklarını ifade eden bu insanlarımızın tek talepleri, haksız yere ellerinden alınan işleri ve öğrencilerinin geri verilmesidir” dedi.
4 YIL ÖNCEKİ İLANI GÖSTERDİ, 'DEĞİŞEN BİRŞEY YOK' DEDİ
Tutuklu Gülmen ve Özakça için yetkililere çağrıyı yinelediklerini söyleyen Gürkan Altun, şunları söyledi:
“İçişleri Bakanı Sayın Soylu’ya,  Şeyh Edebali’nin çok bilinen sözünü hatırlatmakta yarar vardır. ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın!’ İçişleri Bakanlığı gibi en önemli ve kritik bir görevde bulunan bir bakandan sağduyulu yaklaşım göstermesi beklenirken, kendisi gibi düşünmeyen herkese lekeleyici, saldırgan ve suçlayıcı tavırla yaklaşması kendisine hiç yakışmamıştır.”   
Bursa Barosu önceki başkanlarından Yahya Şimşek ve Asude Şenol ile avukatların katıldığı basın açıklamasında, 4 yıl önce sanatçıların gazetelere verdiği 'Kaygılıyız' başlıklı ilanı gösteren Altun, “4 yıl önce durum neyse, bugün de aynı değişen hiçbir şey yok” dedi.

FOTOĞRAFLI