BURSA Valisi İzzettin Küçük, Türkiye’nin en önemli kış ve doğa sporları merkezi Uludağ’ın en yüksek noktası olan 2 bin 543 rakımlı büyük zirveye doğa yürüyüşü yaptı. 5 saatlik yürüyüşün ardından zirveye ulaşan İzzettin Küçük, buradaki zirve defterini imzalayan ilk Bursa valisi oldu.
Bursa Valisi İzzettin Küçük, geçtiğimiz Pazar günü Osmangazi İlçe Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Salih Albayrak ve trekking yapan vatandaşlarla birlikte Uludağ’a doğa yürüyüşü düzenledi.  Günlük yaşamın stresinden uzaklaşmak adına sıkça doğa yürüyüşlerine çıktığını söyleyen Vali Küçük,  2 bin 543 metre yükseklikteki Marmara bölgesinin en yüksek dağı olan Uludağ’ın 5 saatlik zorlu yürüyüşün ardından ulaştı. Zirvedeki defteri imzalayan ilk Bursa Valisi İzzettin Küçük oldu.
Zirveye yapılan keyifli ve uzun bir yürüyüşün ardından açıklama yapan Vali Küçük, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olarak nitelendirdiği Bursa’da göreve başlayalı bir yıl olduğunu hatırlatarak, “ Her fırsatta tarih ve doğa zengini Bursa’yı gezip görerek daha iyi tanıdım. Bursa dendiğinde akla ilk gelen kış turizminin gözbebeği Uludağ olmuştur. Ama bu doğa yürüyüşümüzde gördük ki Uludağ sadece kışın değil yazında birçok aktiviteye ev sahipliği yapmaktadır. Zirveye yürüyüşümüz esnasında kampçılarla, her yaştan trekking yürüyüşü yapan gruplarla karşılaştık. Tatil dendiğinde artık sadece insanların aklına deniz, kum değil doğa ile iç içe bir yaşamın yer aldığı doğa sporları da gelmektedir. Bu mutluluk verici bir durum. Bunun için ısrarla 4 mevsim Uludağ diyoruz. Dünyanın her yerinden misafirlerimizi bekliyoruz‘’dedi.

FOTOĞRAFLI