SOĞUK hava özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olurken Van'ın Çaldıran İlçesi'ne bağlı Bezirhane Mahallesi'nde hava sıcaklığı dün sıfırın altında 28.1 olarak ölçüldü. Etkili olan aşırı soğuklar nedeniyle her yer buz tuttu.

Bölgedeki kar yağışı ardından etkili olan soğuk hava yaşamı olumsuz yönde etkilerken, dün Türkiye'de en düşük sıcaklığının ölçüldüğü yer, sıfırın altında 28.1'le Van'ın Çaldıran İlçesi'nin Bezirhane Mahallesi oldu. Bugün de en düşük hava sıcaklığı yine Bezirhane Mahallesi'nde 20.1 olarak ölçüldü. Çaldıranda etkili olan aşırı soğuklar nedeniyle sularla birlikte ağaçlar da dondu. Hayatı olumsuz yönde etkileyen soğuklar seyrine doyumsuz manzaraların da ortaya çıkmasına neden oldu.

Bu arada, aşırı soğuklara rağmen ilçenin cadde ve sokakların da işini yapmaya çalışanlara rastlamak da mümkün. Özel Sürücü Kursları direksiyon sınavları sabahın erken saatlerinden itibaren yapılırken, bu anları zevkli hale getirmeleri de dikkat çekiyor. Yol kenarına kurdukları semaverde sıcak çay ve simit ikramında bulunan vatandaşlar, Türkiye'nin en soğuk bölgesinde yaşadıklarını ve kış aylarında ilçede oluşan bu manzaralara alışık olduklarını belirtirken, Kaz Gölü'nde ise bazı vatandaşlar da serpme ağla balık tutuyor.