ÇANAKKALE () 'ÇANAKKALE'ye Dedeme Gidiyorum' proje kapsamında Kocaeli Darıca'daki öğrenciler Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret etti. Şehitlik ve müzeyi gezen öğrenciler terör operasyonlarının sürdüğü Doğu ve Güneydoğa'da görev yapan güvenlik güçlerini de unutmadı. Öğrenciler, Çanakkale Şehitliği'nde Doğu ve Güneydoğa'da görev yapan güvenlik güçlerine de 'moral' mektubu yazdı. Öğrenciler, yazdıkları mektupların asker ve polislere moral olmasının kendilerini mutlu edeceğini söyledi.

Kocaeli Darıca Belediyesi ile Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yapılan 'Çanakkale'ye Dedeme Gidiyorum' proje kapsamında ilçedeki 3 bin ortaokul son sınıf öğrencisi Çanakkale'ye götürülmeye başlandı. Çanakkale'ye giden ilk öğrenciler ise Darıca Osman Hamdi Bey Ortaokulu'ndan oldu. 5 otobüs ile Çanakkale'ye giden öğrencileri, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve öğrenci velileri uğurladı. Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, amaçlarının ilçedeki tüm gençleri Çanakkale'ye götürmenin olduğunu ve orada yatan şehitlerimizle yeni nesili buluşturup oradaki manevi havayı solumalarını sağlamak olduğunu söyledi.

ŞEHİT DEDELERİNE DUA, ASKER VE POLİSLERLERE 'MORAL' MEKTUBU

Çanakkale'ye gelen öğrenciler burada Çanakkale Şehitliği ve müzeyi ziyaret etti. Çanakkale Şehitliği'nde öğrenciler şehit dedelerinin kabirleri başında dua etti. Bazı öğrenciler şehitlik ziyareti sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Öğrenciler, vatan toprağını düşmana vermeyerek canlarını feda eden şehit dedelerinin kabirleri başında terör operasyonlarının sürdüğü Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan asker ve polislere 'moral' mektubu yazdı. Öğrenciler, yazdıkları mektupların asker ve polislere moral olmasının kendilerini mutlu edeceğini söyledi.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, genç nesilin geçmişini çok iyi bilmesi gerektiğini ve Çanakkale Ruhu'nu yerinde görmelerinin çok önemli olduğunu belirterek yarınların teminatı olan gençler için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını vatandaşlara güzel organizasyonlar ile güzel projeler yapıp hizmet yarışı içinde olacaklarını ifade etti.