İZMİT (Kocaeli), () - CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Osman Gazi Köprüsü'nün açılışının ertelenmemesi için İstanbul'da terör saldırısıyla ilgili sadece 1 günlük milli yas ilan edildiğini söyledi.
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, İstanbul'da yaşanan terör saldırısının ardından köprünün törenle açılacak olmasına tepki gösterdi. Hürriyet, Suudi kral ve terör saldırısında ölen kişilerin hayatlarının bir tutularak 1 günlük milli yas ilan edilmesini eleştirerek, "Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un vefatı sebebiyle 24 Ocak 2015 tarihinde Türkiye'de bir günlük milli yas ilan edilmişti. Yani İstanbul'da hayatını kaybeden 41 insanımız ile Suudi Kral'ın hayatları bir tutulmuş, terör saldırısında hayatını kaybeden insanlarımız, maalesef bir Suudi Kral kadar etmemiştir" dedi.
Hürriyet, İstanbul'da terör saldırısında hayatlarını kaybedenlerin anısına ilan edilen bir günlük yasın Osman Gazi Köprüsü'nün açılışını engellememesi için bir günde tutulduğunu ifade ederek, "23 Nisan, 19 Mayıs gibi ulusal bayram törenlerini güvenlik bahanesiyle yasaklayan AKP, büyük saldırıdan iki gün sonra açılış şovu yapmaya hazırlanıyor. Tabi ki birileri çıkıp, 'Köprünün açılışı bayramdan önce yapılmalı' diyebilir. Ancak Ramazan Bayramı'na henüz daha 6 gün vardır ve iktidar zihniyeti devlet imkanlarıyla sunulan hizmetleri şova çevirmekte mahsur görmemektedir" diye konuştu.
Ülkede yaşanan terör olaylarının araştırılmaması, yüzlerce insanın hayatlarını kaybetmesinin kabul edilebilir bir şey olmadığını, devlet kurumlarında herhangi bir istifa olmamasını eleştiren Hürriyet, "Havaalanı gibi üstün korunaklı olması gereken bir alanda yaşanan saldırının nedenlerinin araştırılması ve sorumlu olan, ihmali bulunanların da soruşturulması gerekmektedir. Menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralanan insanlarımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI