CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde gözaltındaki polislerle ilgili açıklamalarda bulundu. CHP’li Tanal, “Bayram günü gözaltında bulunan polislerle ailelerini buluşturun, aksi takdirde yasayı tekrar çiğnemeye devam etmiş olacaksınız” dedi.

“CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI GÖRÜŞMELERİNİ REDDETMİŞTİR”

CHP İstanbul Milletvekili Tanal, ceza infaz yasasına göre bayramın olduğu günlerde tutuklu ve ya hükümlülerin aileleri ile görüşme hakkı olduğuna vurgu yaparak, “ Şuanda hukuksuz olarak hukukun paspas edilerek gözaltında bulunan kişiler bugün itibariyle cumhuriyet başsavcılığına dilekçe vermişler. Görüşmelerini Cumhuriyet Başsavcılığı reddetmiştir. Yalnız bu konunun yasalara aykırı olduğu, bu kişilerin yasal düzenleme uyarınca zamanında ifadeleri alınmış olsaydı, arkadaşlarımız tahliye edilmiş olacaktı ya da tutuklanacaktı. Bu bayramlaşma hakkından yararlanacaklardı. Burada kötü bir hizmetten dolayı, hizmetin düzgün işlememesinden dolayı, adaletin işlememesinden dolayı, hukukun rafa kaldırılmasından dolayı idare kendi kusurludur. “ şeklinde konuştu.

“BAYRAMIN BİRİNCİ GÜNÜ AİLELERİ BULUŞTURUN”

CHP’li Tanal, gözaltındaki polisler ile ailelerinin bayram günü görüşmesi için Adalet Bakanlığı’nı aradığını belirterek, “Adalet bakanına dedim ki; bakın bu kusur yargının kusuru. Kimse kendi kusurundan yararlanamaz. Lütfen Adalet Bakanlığı olarak buradaki ailelerin yakınlarıyla görüşmesi  için devreye girin. Bayramın birinci günü aileleri buluşturun, aksi takdirde yasayı tekrar çiğnemeye devam etmiş olacaksınız. “ diyerek sözlerini bitirdi.

FOTOĞRAFLI