ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde başlatılan 'Benim Oyuncağım Senin Oyuncağın' kampanyası kapsamında çocuklar, kırsal bölgelerde oturan yaşıtlarına kendi oyuncaklarını hediye edecek.

Alanya'da çeşitli sosyal sorumluluk projelerine gönüllü olarak katılan kadınlar, ziyaret ettikleri okullarda çocuklardan gelen oyuncak talebini dikkate alarak 'Benim Oyuncağım Senin Oyuncağın' adlı kampanya başlattı. Çocukların hediye ettiği oyuncakların kırsal kesimde daha az imkana sahip yaşıtlarına dağıtılmasını amaçlayan kampanya, geçen yıl Ekim ayı itibariyle hayata geçirildi. Kadınlar, çevresindekilerden de bu konuda yardım isteyerek, bugüne kadar çok sayıda çocuktan yüzlerce oyuncak topladı. Oyuncaklar aralıklarla kırsal kesimde oturan çocuklara hediye edildi.

'OYUNCAK ÇOCUK GELİŞİMİ İÇİN ÖNEMLİ'
Projenin sorumluluğunu üstlenen CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Zuhal Sirkeli, oyuncağın çocuk gelişimi için önemli olduğunu belirterek, çocuklardan gelen talep üzerine bu kampanyayı başlattıklarını söyledi. Bir çocuğun çok sevdiği bir oyuncağı, tanımadığı bir arkadaşına hediye etmesini sağlayarak onlarda paylaşım duygusunu geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Sirkeli, "Çok çeşitli oyuncaklar topladık. Bağış olarak çok güzel oyuncaklar geliyor. Vatandaşlarımız ve üyelerimiz bu konuda çok duyarlı davranıyor. Yakın bir zamanda, pilot olarak belirleyeceğimiz okullarda, oyuncak isteyen çocuklarımıza dağıtacağız" dedi.

'İSTEK ÜZERİNE TEKRARLADIK'
Kampanyaya her kesimden ciddi destek aldıklarını aktaran Sirkeli, "Gittiğimiz yerlerde her yaş grubundan çocuklar oyuncak istiyordu. Kampanya olmadan çocuklara bireysel olarak oyuncak dağıtmaya başlamıştık. Daha sonra bunu genişleterek daha geniş kitleye hitap etmek istedik. Bu amaçla 2 yıl önce bir kampanya düzenlemiştik. İstek üzerine bunu tekrarladık. Bağış ve ihtiyaç olduğu sürece kampanyamıza devam edebiliriz" diye konuştu.

Kampanyaya destek veren Merih Sakar ise kampanyanın belirli bir süreyle sınırlı kalmamasını ve devam etmesini istediklerini söyledi. Hasret Aydın da şöyle dedi:
"Böyle bir projede daha önce oyuncağı olmayan çocuklara destek olmayı amaçladık. Çocukların daha önce görmediği oyuncaklara sahip olmasını istedik. Elimizden geleni yaparak, başkalarından bağış alarak projemizin devamını diliyoruz."