25 MİLYONLUK TESİSİN TEMELİNİ BESMELE İLE ATTI
Merkez Yüreğir İlçesi İncirlik Mahallesi'nde, D-400 Karayolu 11'inci kilometrede inşa edilecek, 6 bin metrekaresi kapalı olana sahip olacak, 100 bin ton kapasiteli depoların bulunacağı Adana Ticaret Borası Kampusu'nün temel atma törenine katılanlar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sevgi gösterilerinde bulundu. Gül, protokol tribününden kendisine sevgi gösterisi yapanların yanına gidip, kendisine uzatılan elleri sıktı, çocukları öpüp, sevdi. Gül, buradaki konuşmasında bereketli topraklara sahip Adana'nın Türkiye'nin gelişmesindeki önemi üzerinde durdu. Gül, köklü sanayi kültürüyle Adana'nın cazibe merkezi olduğunu, çevre illerde oturan insanların da uzun yıllar bu bereketten nasiplenmek için adeta koşarak geldiğini ve yörede kültür mozaiği oluştuğunu anlattı.
'BORSA KAMPUSU ADANA'YA YAKIŞIYOR'
İnşaatına başlanan Adana Ticaret Borsası'nın yeni kampusunün çok önemli bir yatırım olduğunun altını çizen Gül, şunları söyledi:
"Adana Ticaret Borsası'nın yeni kampusu hizmete girdiğinde doğrudan çiftçiye, üretenle, alıp, satana hizmet verecek. Ürettiğiniz zirai ürünlerin fiyatları önemlidir. Ürettiğinizin değerini bulmasını ister, tüketici olarak da kaliteli ve fiyatın uygun olmasını beklersiniz. Dolayısıyla borsalar ticarette alan ile satanın buluştuğu, şeffaf, ticaretin dürüst yapıldığı yerlerdir. Burada depolar da olacak. Bu depolama hizmeti fiyat dengesi sağlayacak, üreticilerin, hem de tüketicilerin zarar görmesini önleyecektir. Burada araştırma geliştirme birimleri olacak. Laboratuvarlarda ürünlerin hastalıklardan zarar görmemesi için önlemler alınacak. Bu borsa kampusu Adana'ya gerçekten yakışıyor. İnşallah kısa süre içinde inşaatı tamamlanır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah bu güzel hizmet, Adana'ya ve ülkemize hayırlı olur."
ALICI İLE SATICIYI BULUŞTURACAK
Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin Bilgiç de yeni kampüs tesislerinin 18 aylık süreçte tamamlanıp, hizmete girmesiyle tarım ürünlerinin satışında gerçek alıcı ve satıcıyı buluşturacağını, ürünlerin istenilen kalitede ve gerçek değerinde alışverişine imkan tanıyacağını bildirdi. Bilgiç, modern idari binaları, elektronik kantarları, akredite laboratuvarları, fiziki alım satım yapılacak salonları ve depolarıyla tarımsal ticaret en önemli merkezleri arasında yer olacağını kaydetti. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindeki protokol üyeleri, tesisin temelini atmak için sahneye çıktı. Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, butona basılmadan önce dua yaptırdı. Gül, dua ardından kesilmek istenen koyunu bağışladı, ihtiyaç sahiplerine verilmesini istedi. Daha sonra Gül, 'Besmele' getirerek, protokol üyeleriyle birlikte butonlara basıp, tesisin temelini attı.

BY(OA/İD) (FOTOĞRAFLI)