Hasan POLAT/KAZAN (Ankara), () - FETULAHÇI terör örgütünün 15 Temmuz darbe kalkışmasını protesto etmek için 12 Ağustos cuma günü İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş başlatan aktivist İbrahim Çolak, 14'üncü gününde Ankara'nın Kazan İlçesine ulaştı.
İbrahim Çolak, Kazan'da çarşıdan geçerken Belediye önünde çalışanları tarafından karşılandı. Çolak daha sonra hain kalkışmanın yaşandığı gece Kazan'da eşi şehit düşen, kendisi ve oğlu da gazi olan Türkan Güder ve 19 yaşında şehit düşen Ömer Takdemir'in ailelerini ziyaret etti.
İbrahim Çolak, yarın Ankara'da olacak. Yürüyüşünü Cumhurbaşkanlığı Millet Camisi'nde tamamlayacak olan Çolak, taşıdığı iki Türk bayrağının birini Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a, diğerini ise darbenin seyrini değiştiren kahramanlardan Astsubay Ömer Halisdemir'in eşine teslim edecek.
Cumartesi günü Niğde'ye gideceğini belirten Çolak, darbe girişimin gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı'na gelen darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halis Demir'in kabrini ziyaret edeceğini söyledi.
Yürüyüşü sırasında araçların sürekli korna çalarak kendisini desteklediğini belirten Çolak, "Bu yürüyüşümün özel bir anlamı yok. Ben bunu bir yere koymuyorum. Malum süreci hep birlikte yaşadık. Şehitlerimiz ve gazilerimiz anısına darbelere hayır demek için yürüyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI