Habip ATAM/İSTANBUL,() Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın pazar günü Kadıköy'de miting yapacağı açıklandı.
Beyoğlu'ndaki HDP İstanbul İl Başkanlığı'ndaki basın toplantısında konuşan HDP İl Eş Başkanı Şamil Altan ile BDP İl Eş Başkanı Emrullah Bingül İstanbulluları mitinge davet etti.  Altan yaptığı konuşmada, “İlk defa halklarımızın önünde gerçekten onun çıkarlarını temsil eden, bütün ezilenlerin umutlarını ve hayallerini temsil eden, kadınların gençlerin Ermenilerin, Süryanilerin, Alevilerin, Kürtlerin kurtuluş mücadelesinin bütün enerji ve birikimi temsil eden bir adayla seçimlere katılıyoruz. Kürdistan ve Türkiye tarihinde ilk defa böyle bir şans çıkıyor bizim için" dedi.
Emrullah Bingül ise, "Başta başbakan olmak üzere egemen güçler, Sayın Demirtaş'ın halklar tarafından büyük bir teveccühle karşılanmış olması büyük bir korku ve paniğe yol açmıştır. Doğrusu sizin vasıtanızla bugün şunu ifade etmeliyim ki, Gerçekten bu ülkede halkların; barış, demokrasi ve özgürlük şiarıyla yola çıktığı bu süreçte en nihayeti bu noktada olacaksa kim korkuyorsa haklıdır. Kim korkuyorsa korkmaya devam etsin görünen o ki önümüzdeki 10 gün içerisinde, Türkiye'de taşlar yeni yerine oturacak. Çok yeni dengeler ortaya çıkacaktır. Sanırım korkunun da kaygının da kaynağı bu sebeple olduğu gözükmektedir" dedi.
Halkın Demokratik Kongresi Kadın Meclisi Üyesi Gülseren Pusatlıoğlu ise Bülent Arınç'ın sözlerini eleştirerek kadınların Demirtaş'a destek vermesini ve yapılacak mitinge katılmasını istedi.