MANİSA'da, demokrasi nöbetinin 7'nci gecesinde Manolya Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenen AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, darbe gecesi silahını alarak sokağa çıktığını ve meclise giderken kurşunlandığı anlattı. 

Manisa'da demokrasi nöbetinin 7'nci gününde vatandaşlara yine Manolya Meydanı'nda bir araya geldi. Burada vatandaşlara seslenen AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlattı. Özdağ, yanına silahını alıp önce Cumhurbaşkanlığına ardından da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gittiğini söyledi. Kendisinin de 1980 darbesinde hapse girdiğini kaydeden Özdağ, "Önce Başbakan'a ulaşmak istedim, bazı milletvekillerine ulaşmak istedim. Başbakanımız bana döndü. Ona 'Darbe oluyor, ne yapmamız gerekiyorsa yapalım' dedim.

Paralel devlet yapılanması yapmış olabilir, Başbakanım genel merkezde değil, cumhurbaşkanı köşkünde toplanalım' dedim. Silahımı aldım, Çankaya Köşkü'ne gittim. Oraya tek başıma girdim. Kimse yoktu. Ölümü göze almış insanlar için daha büyük bir yürek yoktur. Milletvekillerini parlamentoya davet ettik. Bunun lokal bir darbe olduğunu ve başa çıkabileceğimizi söyledik. 12 Eylül'ü, 28 Şubat'ı yaşadım. Tecrübem vardı. Sokağa çıkmaksak Türkiye kazanımlarını kaybedecekti" dedi. 

"MECLİSE GİDERKEN KURŞUNLANDIK"

Darbenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapıldığını söyleyen Özdağ, milletin sokaklara çıkmasıyla darbenin püskürtüldüğünü söyledi. Özdağ, "Meclise giderken kurşunlandık. Parlamentonun kapısını kırarak açtık. Öleceksek mecliste öleceğiz dedik. Meclise bombalar yağdı. Düşman içimizdeydi. 25-30 kişi dik duracağız, çıkmayacağız, sığınaklara girmeyeceğiz dedik" diye konuştu. 

İKİ YAKINI ŞEHİT OLDU
Darbe girişiminde yeğenini kaybettiğini anlatan Özdağ, "Birisi yeğenim, 2 şehidim var. Maçka'da da karakol bombalandı. Orada bir yeğenim daha polis memuru hayatını kaybetti. Şehitlerim var, bayrağım sağ olsun" dedi. Cemaatin eskiden kendilerine çok yardım ettiğini dile getiren Özdağ, "Seçimlerde bizimle birlikte koştular. 'Bunlarla iyi geçinelim, bunların oyları var.

Okulları, televizyonları var' dedim. Ama bizi yönetmek istiyorlar, her tarafa kendi adamlarını yerleştirmek istiyorlar' dedim. Bize sadece bu cemaat oy vermedi, herkes oy verdi. Milletvekillerine, bakanlara raporlar yazdım. Siyasetçileri hep korkuttular. Bizi terörle terbiye etmek istediler, Fethullahçı terör yapısıyla, darbeyle terbiye etmek istediler. Ne darbeyle gideriz, ne de silahlardan korkarız" dedi.