DENİZLİ'de AK Parti'nin 1 Şubat tarihinde yapılacak olan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı İl Kongresi öncesi hazırlıklar başladı. AK Parti İl Başkanı Avni Örki, Başbakan Davutoğlu'nun saat 14.00'de geleceğini ve onunla birlikte güçlü bir il kongresi yapacaklarını söyledi.

AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıya AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Başkanı Avni Örki, İl Başkanı Adayı Şahin Tin, İlçe Belediye Başkanları ve partililer katıldı.

Toplantıda konuşan İl Başkanı Avni Örki, 1 Şubat tarihinde yapılacak olan kongrede Şahin Tin'in aday olacağını ve il başkanlığı görevine seçileceğini belirterek, "AK Parti'nin bir mensubu olarak 1 Şubat tarihinde partimize gönül vermiş bir ağabeyime görevimi bırakacak olmamdan büyük mutluluk duyuyorum. 1 Şubat tarihinde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile birlikte güçlü bir il kongresi gerçekleştireceğiz ve Şahin Tin başkanımıza görevimizi devredeceğiz" dedi.

Örki, Başbakan Davutoğlu'nun saat 14.00'de Denizli'ye geleceğini belirterek, "Başbakanımızla miting gibi bir kongre yapacağız. Kongre sonrası Valilik ziyareti gerçekleşecek. Denizli'ye özel olarak Başbakanımız işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile zaman geçirecek sohbet edecek ve değerlendirme fırsatı bulacak. Onun dışında da bir ziyaret olabilir" dedi.

1 Şubat tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla yapılacak olan il başkanlığı kongresinde il başkanlığı görevine getirilecek olan aday Şahin Tin ise, "Yeniden il başkanlığı görevine laik görülmemden dolayı büyük bir onur yaşadım. Böyle bir göreve beni öneren başta partililerimize ve değerli büyüklerimize çok teşekkür ediyorum. Şimdi 'Nerede kalmıştık' diyeceğiz ve yolumuza hızla devam edeceğiz. Hedefimiz 2015 seçimlerinden AK Parti'yi Denizli'de ve Türkiye'de oylarını daha çok arttıran bir parti haline getirmektir" dedi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ