VAN'da güreş develeri yetiştiren Ekrem Demir, havaların ısınması ile birlikte 16 güreş devesini Keşiş Yaylası'na çıkardı. Her gün idman yaptırılan develeri kış aylarına doğru güreşler için batı illerine göndereceğini belirten Demir, "4 ay boyunca yaylada kalıyoruz. Develeri farklı kullanmak istiyorum. İnşallah özellikle keşiş gölünü görmeye gelen turistlere develerle yayla ve Keşiş Gölü çevresinde tur attırmayı amaçlıyoruz" dedi.
İzmir'in Tire İlçesi'nden getirdiği güreş develerini Van'da yetiştiren Ekrem Demir, bahar ayları ile birlikte büyük ve küçük baş hayvanları ve 16 devesini alarak Keşiş Yaylası'na çıktı. Burada kurduğu çadırlarda ailesiyle birlikte yaşayan Demir, develerini de güreşlere hazırlıyor. Hergün farklı saatlerde devlere idman yaptıran Demir, yetişen develeri yayladan indikten sonra güreştirmek için Aydın ve İzmir'e gönderiyor.
"DEVELERİ TURİSTİK GEZİ İÇİN KULLANACAĞIM"
Demir, develerle turistik gezi yaptıracağını söyledi. 12 yıldır güreş devesi yetiştiriğini belirten Demir, "Devler benim için çok önemli. İyi olan güreşçi develeri batıya gönderiyorum. Ama ben artık develeri burada değerlendirmek istiyorum. Yazın Keşiş Yaylası ve gölüne gelen insanlara tur attıracağım. Kışın da istenirse İskele, Van Kalesi gibi turistik yerlerde deve turu düzenleyeceğim" dedi.

FOTOĞRAFLI