* Ak Parti İl Başkanı Selim Temurci: Sayın Cumhurbaşkanımız facetime'dan bağlanana kadar gerek teşkilatımızla gerekse İstanbullularla kurduğumuz iletişimle insanların sahaya çıkıp, köprülere gelip, havalimanlarına gidip "biz buradayız" dedikleri bir süreci yönettik 

Haber: Ümit TÜRK - Kamera: Yaşar KAÇMAZ, İstanbul 
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nı işgal girişiminde bulunan 14'ü tutuklu 75 sanığın yargılandığı davada, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci tanık olarak ifade verdi. 

BELEDİYE BAŞKANLARI VE PARTİLİLER DURUŞMA SALONUNDA
İstanul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Ak Parti İl Başkanı Selim Temurci, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ile Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile çok sayıda partili katıldı. İl başkanı Temurci mahkemedeki ifadesinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı. 

"O GECE YAŞADIKLARIMIZI ANLATTIK"
15 Temmuz'un ülke tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirten Temurci, "İstanbullular olarak o gece 22'den gece 1'e kadar yaşadıklarımızı mahkeme başkanına anlattık. Öncelikle şunu söyleyeyim Ak Parti İl Başkanlığı darbeciler trafından o gece işgal edilmek istenen tek siyasi kurumdur... Sayın Cumhurbaşkanımız facetime'dan bağlanana kadar gerek teşkilatımızla gerekse İstanbullularla kurduğumuz iletişimle insanların sahaya çıkıp, köprülere gelip, havalimanlarına gidip -biz buradayız- dedikleri bir süreci yönettik" dedi. 

"NEDEN MÜDAHİLLİK TALEBİMİZ DEĞERLENDİRLMEDİ ANLAMIŞ DEĞİLİZ"
Tenurci, "İşin başından beri bu davaya müdahil olmamız gerektiğini söylüyoruz. Biraz önce de mahkeme başkanına soru şeklinde yönelttim... işgal edilen bir siyasi tüzel kişilik olarak neden müdahil olma talebimizin değerlendirilmediğini doğrusu anlamış değiliz" dedi. 

"HIZLI BİR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKLARINA İNANIYORUM"
Mahkeme başkanının dosyaya hakim olduğunu gördüğünü ve bu durumdan memnun olduğunu belirten Temurci, hızlı bir şekilde bu millete silah doğrultanların gerekli şekilde cezalandırılacağına yürekten inanıyorum. Ben oraya yönlendirilen erlerin durumlarını da izah ettim. Ama Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde, 'sıkın' diye üsteğmene emir veren binbaşı da dahil olmak üzere neler yaptıklarını anlattık" dedi. Temurci darbenin toplumsallaşması ve herkes tarafından bilinmesinde medyanın da önemli rol oynadığına dikkat çekerek teşekkür etti. 

Görüntü Dökümü:
-------------------------
- Selim Temurci'nin açıklaması
- genel detay görüntüler