DIŞİŞLERİ Bakanlığı, bugün Kabil'de düzenlenen ve ilk belirlemelere göre çoğu polis adayı 40 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısını kınadı. Bakanlık, "Bu menfur saldırının amacına ulaşamayacağını ve Afganistan Hükümeti'nin terörle mücadeledeki kararlılığını etkilemeyeceğine inanıyor, bu vesileyle Türkiye'nin, Afganistan Hükümeti'nin terörle mücadelesine ve Afganistan'da barış ve huzuru hakim kılma çabalarına desteğini ve kardeş Afgan halkıyla dayanışmasını sürdüreceğini bir kez daha vurguluyoruz" açıklamasını yaptı.
Dışişleri Bakanlığı, Kabil'de bugün polis öğrencilerini taşıyan araçlara düzenlenen terör saldırısında ilk belirlemelere göre çoğu polis adayı 40 kişinin yaşamını yitirdiği, 100'den fazla yaralı olduğu hatırlatıldı. Açıklamada, şöyle denildi:
"Söz konusu terör saldırısını en kuvvetli şekilde kınıyor, hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, hayatını kaybedenlerin yakınlarına, Afganistan Hükümeti ve kardeş Afgan halkına başsağlığı diliyoruz. Afganistan'da barış ve istikrarın hakim olmasına yönelik çabaları hedef alan bu menfur saldırının amacına ulaşamayacağını ve Afganistan Hükümeti'nin terörle mücadeledeki kararlılığını etkilemeyeceğine inanıyor, bu vesileyle Türkiye'nin, Afganistan Hükümeti'nin terörle mücadelesine ve Afganistan'da barış ve huzuru hakim kılma çabalarına desteğini ve kardeş Afgan halkıyla dayanışmasını sürdüreceğini bir kez daha vurguluyoruz."