CUMA NAMAZINI KILDIRDI
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Merkez Ulu Camii’nde cuma namazı kıldırdı. Görmez, cuma hutbesinde Ramazanları mahzun yaşadıklarını, çünkü milletçe zor günler geçirdiklerini, nice şehit evlatları verdiklerini, yeryüzünün muhtelif yerlerinde nice kardeşlerin bayram sevinci yaşamadığını söyledi. Görmez, "Bayram sevincini yaşamadıkları için kardeşlerimiz, bayramlarımız gölgeli, sevinçlerimiz, neşelerimiz gölgeli, fakat onlar adına da biz bayramları yaşamalıyız, bayramın sevincini onlar adına da yaşamalıyız çünkü siz umutsunuz. Sizin bu topraklardaki varlığınız yeryüzünde bayramın sevincinden mahrum olmuş bütün mazlumlar için umuttur" dedi.
'TRAFİK BİR AHLAKTIR'
Türkiye’deki 85 bin camide bugünkü hutbenin son kısmında trafik kazaları konusuna değindikelrini ifade eden Görmez şöyle devam etti:
"Her bayram geldiğinde bütün vatandaşlarımız, kardeşlerimiz bayramın hakkını vermek, gereğini yerine getirmek için annelerini, babalarını, kardeşlerini, sevdiklerini ziyaret etmek için yollara çıkıyorlar. Her sene biz bayram yolculuğunda yüzlerce, bazen binleri bulan kardeşimizi kaybediyoruz. Bayramın sevincini hüzne dönüştürüyoruz. Bu noktada bütün vatandaşlarımız, bütün kardeşlerimiz dikkatli olmalı. Trafik bir ahlaktır ve bir hukuktur aynı zamanda. Her kardeşimiz yolda yola çıkan diğer kardeşimizin hakkına riayet etse, her kardeşimiz acele etmeden sabırla hareket edip önceliği kardeşine verse hiçbir canı zayi etmeyiz. Her kardeşimiz yola çıktığında sadece kendisini, evlatlarını, çocuklarını değil, kardeşini, beraber yola çıkan can yoldaşını düşünse, biz her sene bayramlarda bazen küçük bir ilçenin nüfusu kadar can kaybediyoruz, insan kaybediyoruz."
Cuma namazını kıldıran Görmez, ardından vatandaşlarla bir süre sohbet etti.
Görmez, daha sonra İl Müftülüğü’ne geçerek ‘Din Gönüllüleri Buluşması’nda din görevlileriyle biraraya geldi. Toplantı basına kapalı devam etti.

FOTOĞRAFLI