DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Görmez, dünya üzerindeki tüm Müslümanlar'ın yardım için Türkiye'ye umut bağladığını söyledi.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kitlesel Göç Hareketleri ve Küresel Din Hizmetleri Konferansı için geldiği Sakarya'nın Sapanca İlçesi Kurtköy Mahallesi'nde Sapanca Çok Amaçlı Yatılı Hafızlık Kuran Kursu'nun açılışını yaptı. Görmez, açılışta yaptığı konuşmada dünya üzerindeki tüm Müslümanla'rın yardım için Türkiye'ye umut bağladığını anlatırken, "Umutlar bize bağlanmış. 1000 haneli bir köyde misafir kaldım. Sabah kalktığımda evin önünde bir kuyruk oluşmuştu. Evin sahibine, 'Bu nedir?' dedim. 'Hocam duymuşlar ki, sen bize çok güzel bir Kuran-ı Kerim hediye olarak getirmişsin, iman ettikleri kitabı bir defa görmek, öpmek ve başlarına koymak için evin önünde kuyruk oluşturdular. Böyle mahrum dünyalar var" dedi.
Van'ın Çaldıran İlçesinde PKK'nın düzenlediği ve 6 askerin şehit olduğu saldırıya değinen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez şöyle konuştu:
"Çokca evlatlarımızı şehit veriyoruz. Dün Çaldıran'da 6 evladımızı daha şehit vermiş bulunuyoruz. Cenab-ı Hak hepsine rahmen eylesin. Cenabı Hak bize millet olarak, Allah birlikten, beraberlikt, kardeşlikten bir an olsun ayırmasın. Onların uğruna canlarını verdikleri değerlere sımsıkı bağlı kalmayı bizlere nasip eylesin. Evlatlarını şehit veren bütün ailelere, annelere babalara, eşlere, çocuklarının yüreklerine sekinet nasip eylesin." 
Başkan Görmez, Sapanca'da düzenlenen konferansta Türkiye'den yurt dışına göç eden mültecilere sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti: 
"Bu yıl üzerinde durduğumuz konu da Kitlesel Göç Hareketleri ve Küresel Din hizmetleri, yani sadece ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimiz değil, ülkemiz üzerinden Avrupa'ya göçen 1 milyonu aşkın Suriyeli kardeşlerimize oradaki vatandaşlarımızın nasıl sahip çıkması gerektiğini, onların oralarda misyonlerlik faaliyetlerine maruz kalmadan kendi kimliklerine kendi dinlerine bağlı kalarak hayatlarını idame ettirmelerini nasıl sağlayabiliriz onları konuşuyoruz."
Konuşması sonrasında Kuran kursunun açılışını yaparak, binadaki derslikleri inceleyen Başkan Görmez, daha sonra konferansın yapıldığı otele döndü.

FOTOGRAFLI