GENÇLİK ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'da faalliyet yürüten ve bir sporcusu uyuşturucu kullanan Yeni Güneydoğu Gençlik Spor Kulübü, birlikte uyuşturucuya karşı çalışma başlattı. İki bakanlık, 12 ay devam edecek çalışma kapsamında 1 milyon aileye ulaşılması hedeflenen bu çalışma için 110 bin liralık bütçe ayırdı.
Diyarbakır'da iki bakanlığın Yeni Güneydoğu Gençlik Spor Kulübü ile uyuşturucu karşı başlattığı çalışmayla ilgili düzenlenen toplantıya Vali Vekili Mehmet Demir, Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Mimar Sinan Batmaz ve projelerden sorumlu Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz ile Yeni Güneydoğu Gençlik Spor Kulübü Başkanı Avukat Cevdet Nasıranlı katıldı.
UYUŞTURUCU BAŞARILI SPORCUMUZUN HAYATINI ALT ÜST ETTİ
Yeni Güneydoğu Gençlik Spor Kulübü Başkanı avukat Cevdet Nasıranlı, uyuştucunun toplumda yarattığı zararları anlatarak, "Uyuşturucu illetini halk sağlığını bozan, toplumun geleceğini tehlikeye atan, sağlıklı nesillerin yetişmesinin önündeki tehlikeli, bulaşıcı bir hastaklık olarak görüyoruz. Türkiye'de bir çok başarıya imza atan, Türkiye 2'nciliği, 3'üncülüğü ve Avrupa elemeleri 3'üncülüğü bulunan bir sporcumuz, bu hastalığa yakalandıktan sonra hayatı alt üst oldu. Bu kardeşimiz, bu şekilde spordan koptu ve hiçbir başarı elde edemedi. Birçok kez kurtulmayı denedi ama başaramadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle bir yıl sürecek madde bağımlısı gençler için kültür, spor ve eğitim projesine bu kardeşimizi dahil ettik. Bu kardeşimiz proje kapsamında kulüp bünyesinde hocalarımızla birlikte şu an çalışma yürütüyor ve kendisi çok iyi durumda. Onu yeniden Türk Sporu'na kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.
1 MİLYON AİLEYLE GÖRÜŞECEĞİZ
2012 yılında yaptığı bir ankette 400 aileyle görüştüğünü dile getiren Nasıranlı, "Uyuşturucu maddeye bulaşma riski en çok çocuk ve gençlerin kendi arkadaş çevresinde madde bağımlısı var ise, bu aynı ortamda olan çocukların ve gençlerin de özenti ile veya merak ile ya da arkadaş baskısıyla uyuşturucu madde kullanmasına neden oluyor. Şimdi Yeni Güneydoğu Gençlik Spor Kulübü olarak biz, Gençlik ve Spor Bakanlığı dışında İçişleri Bakanlığı ile ortak yürüteceğimiz bir projemiz var. Bir yıl sürecek bu proje kapsamında 1 milyon aileyle tek tek görüşeceğiz. Yine kulüp olarak Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın bize vereceği destekle okullarda seminerler, geziler, spor ve sosyal etkinlikler düzenleyeceğiz. Sportif faaliyetlerde çocuklarımızın daha iyi şartlarda çalışmaları için spor malzemeleri dağıtacağız. Bu şekilde gençlerimizi tamamıyla sosyal ve sportif alanlara yöneltirken, uyuşturucunun zararlarını anlatacağız. Bu şekilde gençlerimizi geleceğe daha güvenli bir şekilde hazırlayacağız" diye konuştu.
Diyarbakır Vali Vekili Mehmet Demir ise, projenin toplum yararına olduğunu belirterek, "Bizler de bu projeye her türlü desteği sunacağız. Bu konuda aileleri bilinçlendirmek ve çocuklarına sahip çıkmaları konusunda verilecek seminerler çok önemli. Bu anlamda çalışmalarımız çok yönlü devam edecektir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI