KARS, ()-DOĞU Anadolu Bölgesi'nde bu yıl erken gelen kış, sürücülerin kar lastiği kuyruğu oluşturmasına neden oldu. Lastikçiler yoğun iş temposuyla müşterilerine hizmet verirken, sürücüler de sabırsızlıkla sıranın kendilerine gelmesini bekledi.  
Kars'a mevsimin ilk karı yağınca beraberinde havalar soğudu ve gece ölçülen en düşük hava sıcaklığı eksi 1’e kadar düşmeye başladı. Karla birlikte lastikçiler hummalı bir çalışma temposuna girdi. İşçiler, gelen ve sıraya giren araçların bir taraftan yazlık lastiklerini çıkarıp diğer taraftan balans ayarı yaptıkları kışlıkları takıyor. 
Kar lastiği takma zorunluluğunun 1 Aralık'ta başlayacak olmasına rağmen Kars’ta erken gelen kar ve soğuk hava nedeniyle bir hafta öncesinden başladı. Bir an önce yazlık lastikleri kar lastiğiyle değiştirmek isteyenler günlerdir lastikçi işletmelere akın ediyor. Bir aracın lastiklerinin değiştirilmesi ortalama 15 dakikayı bulunca işletmeler önünde uzun kuyruklar oluşuyor. İşlerin sağlıklı ve hızlı yetiştirilmesi için de işletmeler fazla mesai yapıyor ve onlarca usta çalıştırmak zorunda kalıyorlar. Sıra bekleyen müşterileri de soğuk havada bekleyip üşümemeleri için çay, kek ve kahve ikramında bulunuluyor.

FOTOĞRAFLI