MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde, okul bahçesinde manevra yapan servis minibüsünün altında kalarak ağır yaralanan 8 yaşındaki Sergen Eşgol'ün tedavisi sürüyor. Okul arkadaşlarI, öğretmenleri ve ailesi, minik Sergen'in tekrar sağlığına kavuşması için dua ediyor. Gözaltına alınan servis şoförü ise ifadesinin ardından savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Kaza, dün saat 16.00 sıralarında Eskiköy Mahallesi'nde meydana geldi. Eskiköy İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencisi Sergen Eşgol, yağmurlu hava nedeniyle öğrencilerin ıslanmaması için okul bahçesine alınan ve manevra yapan Muharrem Acar'ın kullandığı 48 S 4593 plakalı servis minibüsünün altında kaldı. Ağır yaralanan Sergen Eşgol, ihbar üzerine gelen acil yardım ekiplerince Ortaca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yapılan ilk müdahalenin ardından Eşgol, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hayati tehlikesi süren minik Sergen'in tekrar sağlığına kavuşması için ailesi başta öğretmenleri ve okul arkadaşları dua etmeye başladı. Gözaltına alınan servis şoförü Muharrem Acar, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi savcı tarafından ifadesi alınan Acar, serbest bırakıldı.

Minik Sergen'in babası Veysel Eşgol, "Doktorlar şu an için çocuğumuzun durumun iyiye gittiğini söyledi. Ayrıca kazada çocuğumun iç organları böbrek, dalak, karaciğer ve akciğerlerinin zarar gördüğünü öğrendik. Biz daha gelişmiş bir hastaneye gitmek istedik ama şu an için riskli olduğunu duruma göre değerlendirecekleri söyledi. Kaza sonrasında okul yöneticileri öğretmenlerimiz bizi yalnız bırakmadı. Keşke bu kaza yaşanmasaydı" dedi.

Cihan KAYA/ORTACA (Muğla)