EĞİTİM-Sen Hakkari Şube Eş Başkanı Süleyman Aşkan, Hakkari Üniversitesi kampüsündeki rektörlük binasında asılı bulunan ilan pansonudaki Eğitim-Sen'e ait ilanların sökülmesiyle ilgili basın açıklaması yaparak Üniversite Rektörü Prof. Dr Ebubekir Ceylan'a tepki gösterdi. Aşkan, konu ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Eğitim-Sen Hakkari Şubesi, Hakkari Üniversitesi Rektörlük binasındaki ilan panosunda asılı bulunan sendikalarına ait ilanların sökülmesine tepki gösterdi. Keklikpınar Mahallesi'ndeki Üniversite kampüsüne giden Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Süleyman Aşkan ve beraberindeki sendika üyeleri, Rektörlük binasının dış kapısında basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Süleyman Aşkan, "Ankara katliamında yaşamını yitiren arkadaşlarımızın resimleri özlük ve sendikal faaliyetleri içeren broşürlerimiz sendika panomuzdan sökülüyor. Buranın en üst yöneticisi olan Rektör bizim için sorumlu ve muhataptır. Sendikaların pano bulundurma ve panoları sendikal dokümanlarla donatmaları yasal bir haktır. Yasal hakkın kullanımının engellenmesi suçtur. Savcılıklar nezdinde suç duyurusunda bulunuyoruz.

Biz Eğitim Sen Hakkari Şubesi olarak rektöre ve Hakkari Üniversitesi'ne başka ödüller vermek isterdik. Örneğin; ülkemizin en iyi on üniversitesi içinde yer alma ödülü,dünyanın en iyi beş yüz üniversitesi içinde bulunma ödülü, en çok bilimsel araştırma yapan üniversite ödülü, kendi kampüsünü bitiren üniversite ödülünü, öğrencilerinin barınma, beslenme, sosyal, sanatsal tüm ihtiyaçlarını karşılayan üniversite ödülünü,
ilin ekonomisine sosyo-politik, sanat yaşamına en çok katkı yapan üniversite olma ödülünü vermek isterdik.

Ama maalesef, bizim üniversitenin değil bir kampüsü bir yolu bile yok. İnşaat ve çatlak binalarda şu an hizmet veriliyor. Değil bilimsel araştırma üniversitenin doğru düzgün derslikleri bile yok. Bizim üniversitenin 20 yaşındaki öğrencisi ile 4 yaşındaki anaokulu öğrencisi ve ilkokul öğrencileri aynı bahçeyi kullanıyor. Ama biz yine de bu kadar iş yoğunluğu içinde rektörümüzün bizim panolarla ilgilenme zamanı bulduğu için kendisine teşekkür ediyoruz"dedi